Arkiv for kategorien ‘Manic street preachers’

Årets bedste albums

28. december 2007 skrevet af: Thomas Damholt

Mine to medbloggere Mads og Allan har i de to forrige indlæg givet deres udmærkede bud på 2007’s bedste albums og givet stafetten videre til mig. Hér er for mig at se årets bedste plader i 2007:

Keren Ann: Keren Ann
Israelsk-parisiske Keren Ann leverer en næsten fuldgod ny erstatning for mine tyndslidte Mazzy Star plader. Søvnigt, sødmefuldt og sexet soundtrack til de sene aftentimer. 

Se større/alternativt billede

Ryan Adams: Easy Tiger
Jeg har aldrig rigtig dyrket Ryan Adams, men i år skal jeg love for at det ændrede sig. Easy Tiger har det hele: de storladne ballader, swingende rocksange og det perfekte alternave destillat af amerikansk røvballecountry. Et mesterværk.

Se større/alternativt billede

Gallows: Orchestra of Wolves
Engelske Gallows har med Orchestra of Wolves og ikke mindst deres liveshows leveret det sjældne: hardcorepunk, der formår at være melodisk, interessant og in-your-face på samme tid!  

Se større/alternativt billede

Manic Street Preachers: Send away the tigers
Kan man bede om meget mere end at ens børn går og nynner Manic Street Preachers hér i 2007, hvor man troede at de var down and out?

Se større/alternativt billede

The National: Boxer
Jeg opdagede amerikanske The National i form af deres album Boxer i år. Et fuldstændigt originalt og uimodståeligt album, der elegant - og eksplosivt - raffinerer tristessen fra bands som f.eks. Tindersticks og Spain.

Se større/alternativt billede

M.I.A.: Kala
Så kast dog handskerne Gwen Stefani! Kun een formår troværdigt at lave interessant “etnodivapop” - nemlig tamilske M.I.A. Postmoderne, revolutionært og swingende som bare pokker slanger Kala sig uimodståeligt ud af højttalerne…

Se større/alternativt billede

The Raveonettes: Lust Lust Lust
På en måde er det lidt trist at Sune Wagners genialitet ikke blev kendt i hele den store verden, men jeg har det nu meget godt med at han er tilbage i obskur storform. Og der er ikke langt fra de bedste stunder på Lust Lust Lust til det bedste af Psyched Up Janis, der har betydet meget for mig og stadig holder 100. Og når så der på Lust Lust Lust tilsættes endnu et ekstra skud Jesus & Mary Chain støjrock, så er det skumle, smukt dragende nærmest perfektioneret.

Se større/alternativt billede

Nær ved og næsten: Private - Thomas Troelsens nærmest geniale genfødsel af den perfektionistiske dansepop og Magtens Korridorer: Det krøllede håb - dansksproget lettere melankolsk rock - for hele familien.

Hvad siger du? Mangler vi nogle vigtige albums fra 2007?

Det er der i hvert fald én, der synes, vi gør. Og det er næste blogger - Malene - som jeg hermed overrækker stafetten…

Damn endelig er de gode igen

9. oktober 2007 skrevet af: Allan

Send Away the Tigers cover

Manic Street Preachers var noget af det første musik jeg hørte. Jeg stod på med The Holy Bible og deres plader blev bare bedre og bedre. Efter den kom Everything must go, som blev bandets sidste med bidrag fra guitaristen Richey James Edwards, der på mystisk vis er forsvundet sporløst.

Deres stime af gode plader kulminerede med This is my truth tell me yours. Som også huserede på diverse hitlister rundt omkring i verden.

Men så stoppede det ellers også med de gode plader. Know your enemy og Lifeblood er mildest talt elendige plader,  der er enkelte  numre på pladerne der holder, men ellers er det en gang hø.

Men nu er de tilbage i topform med Send away the tigers. Stilen fra This is my truth tell me yours, er tilbage; storladne og beskidte rockballader. Denne plade må været soundtracket til efteråret, og med en sangtitel som: “Autumnsong” er der ingen tvivl.

Pladen er fuld af gode  rocksange, og det hele er krydret med en duet med smækre Nina Persson fra The Cardigans på “Your love alone is not enough”.

Mine yndlings Manic Streets Preachers sange: “Suicide is painless”, “If white America told the truth for one day it’s world would fall apart” og “If you tolerate this your children will be next”. Hvad er dine?