Arkiv for kategorien ‘musikbiografi’

Lidt om mig (Lars)

20. maj 2008 skrevet af: Lars

img_0167.jpg

Jeg hedder Lars Ovesen, er 31 år gammel, og netop ansat som musikbibliotekar her ved NæstvedBibliotekerne, så det er nok mest i forbindelse med musikbiblioteket, at jeg kommer til at informere.

Hvis jeg skal liste nogle af mine yndlingsbands op, selv om det er svært, så kommer der et par stykker her;

Rammstein (helt klart nummer 1, men det kommer jeg ind på i et senere indlæg)
Metallica (de er ikke til at komme udenom)
Thievery corporation (noget af det bedste, “elektronisk”, jazz på den her side af månen)
Pixies (fordi de bare er for vilde)
Frank Black (tidligere Pixies forsanger, så ham kommer man ikke helt udenom)AC-DC (total old school rock’n rool)
Pink Floyd (Mere smukt og melodisk bliver det vel ikke)
The Cure (Der en et eller anden form for “glædens” budskab i deres musik)

Og ufattelig mange andre.
Jeg nyder meget at høre live musik, og her er jeg til det meste. Jeg har været til Roskilde festival en del gange, og skal i år med til Skanderborg festival samt en lille lokal festival i Sønderjylland (hvor jeg kommer fra) der hedder kløften festival. Mest er jeg nok til mindre koncerter, dette skyldes at de er mere intime og man føler sig tættere på kunstneren.

Jeg følger meget med i regler for copyright m.m. da jeg er af den holdning at musik, i fremtiden, bliver mere digitaliseret og at download af musik efterhånden overtager det “fysiske” medie.

Det var en kort introduktion af mig, jeg håber at i bliver glade for mig, og ser frem til at være behjælpelig her på NæstvedBibliotekerne.

Musikbiografier

4. april 2008 skrevet af: Allan

Som noget nyt her på bloggen vil vi nu også begynde at anbefale musikbiografier.
Musikbiografier er en genre som er blomsteret op i den senere tid. Her på det seneste er der kommet en del gode musikbiografier, men der er også ældre som fortjener et par gode ord med på vejen. Den jeg anbefaler i denne uge er af ældre karakter men den hører absolut til en af mine favoritter.

Bogen det drejer sig om er :”The Dirt -Confessions of the World’s Most Notorious Rock Band”. En biografi om det berygtede band Mötley Crüe. Mötley crüe er langt fra et godt metal band, men hvad de mangler i talent og gode sange, har de heldigvis i galskab og rock’n'roll livsstil.
Trommeslageren Tommy Lee er notorisk berømt for hans evne til at nedlægge fotomodeller, og at spille trommer på hovedet! Tommy Lee kender du fra det berømte sexbånd med Pamela Anderson, men ellers tror jeg at de fleste af medlemmerne i bandet har et grumset sexklip liggende et eller andet sted på nettet.

Bogen er en rejse ind i en verden hvor sex, alkohol, stoffer og drama næsten overskyggede musikken. Sjovt er det også at læse om alle de andre musikere som har festet med Mötley Crüe. De vilde historierne om Ozzy Osbourne giver større forståelse for at Ozzy på hans ældre dage mest af alt minder om en lettere tilbagestående zombie uden korttidshukommelse.

Bogen er skrevet med hjælp af Neil Strauss, som har hjulpet mange musikkere med deres biografier (mere om det i et senere blogindlæg). Strauss seneste er værk er “Spillet - scorekunstnernes hemmelige verden set indefra” Der også er en helt fantastisk bog.

Det rygtes at bogen filmatiseres, med Bl.a Val Kilmer og Christopher Walken i nogle af rollerne. Det kan kun blive spændende.

Hermed en varm anbefaling af “The Dirt” læs den og bliv både fascineret og afskrækket af det søde rock’n'roll liv. Smid en kommentar hvis du også har læst den eller vil give den et par ord med på vejen.