Arkiv for kategorien ‘Håkan Hellström’

Håkan er tilbage

15. april 2008 skrevet af: Allan

I et tidligere blogindlæg, lavede jeg en anbefaling af Manic Street Preachers albumet “Send the tigers”, fordi de endelig havde taget sig sammen til at lave et en god plade igen.

På samme måde har jeg det med Håkan Hellströms nye plade “För sent för Edelweiss”. Jeg var meget begejstret for hans to første plader: “Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg” og “Det Är Så Jag Säger Det“. Her var der smæk på melodierne og man kunne skråle med på næsten alle sangene, og jeg mener skråle, for sang kan man næsten ikke kalde det. Hellström skråler af hele sit hjerte, og det lyder fantastisk.

På de næste to plader “Ett Kolikbarns Bekännelser” og “Nåt Gammalt, Nåt Nytt, Nåt Lånat, Nåt Blått”, var den mere dybsindige, eftertænksome og mørke side fremherskende. Sange var egentlig gode nok, men man kunne ikke andet end savne de mere livsglade og lette numre.
Men det har måske været en renselsesproces, for på den nye plade er noget at ungdommens vildskab tilbage.

Hvordan beskriver man så de nye numre? Hmm… Lige dele: Emil fra Lønneberg, Bruce Springsteen og powerpunk, blandes med sommer, fest og fællessang. Til sidst afrundes med et skvæt glæde og gøgl.
Håber det giver lidt mening, ellers kan jeg klart anbefale at opleve Håkan Hellström live. Til koncerterne under hans første plader stod den på matrostøj og sæbebobler. Matrostøjet er lagt på hylden men han er stadig god for en habil fest.

Håkan Hellström spiller på Pumphuset Torsdag d 17.April, men der er desværre allerede udsolgt, men mon ikke han slår vejen forbi Danmark igen?