Arkiv for kategorien ‘CD'er’

Musik for enhver smag - på Biblioteket

8. maj 2013 skrevet af: Kirsten Dam Pedersen

Vidste du, at du stadig kan låne CD’er på Biblioteket? Vi har både ældre og nye udgivelser.

Vidste du, at Næstved Bibliotek - og alle lokalbibliotekerne - har musik indenfor 22 forskellige genrer:

Jazz
Rock
Blues
Heavy
Opera
Hiphop
New age
Filmmusik
Avantgarde
Elektronisk
Børnemusik
Vokalmusik
Soul / R & B
Et instrument
Kammermusik
Underholdning
Orkestermusik
Tyrkisk/Arabisk
Operetter / Musicals
Dansk Underholdning
Middelalder/Renæssance
Folkemusik(Danmark og andre lande)

Eksempler på nye udgivelser, som er undervejs og som allerede nu kan reserveres:

(klik på linket og få direkte adgang til vores søgebase)


Jazz -
Lonely house med Caroline Henderson


Blues - Get up med Ben Harper


Rock - Outlaw gentlemen & shady ladies med Volbeat


Orkestermusik
- Koncert for klaver og orkester nr. 21, Köchel 467 / Mozart


Kammermusik - Kvartet for 2 violiner, viola og violoncel nr. 67, D-dur, Hoboken III:63 / Haydn


Tips & tricks til søgning af musik-cd’er i vores søgebase

Du har mulighed for at søge mere præcist - hvis du bruger vores “Udvidet søgning” (link ved siden af søgefeltet)

Under kategori - vælger du Musik
Under Materialetype - vælger du CD eller evt. Dvd (musik)
Under Målgruppe - kan du f.eks. vælge Voksen

Hvis du leder efter musik i en bestemt genre, skriver du genren i Fritekst-feltet

Hvis du leder efter en bestemt kunstner, så skriver du navnet under Forfatter

Og så er det bare “Søg” og evt “Reservér”

Farvel til Grammofonen

2. september 2008 skrevet af: Allan

Jeg er ked af at skulle sige det, efter at Thomas har prøvet at give kunstigt åndedræt til grammofonen: Men den er død.

Selvom salget af vinyl er steget skal det ses i sammenligning at Avril Lavigne “Girlfriend” blev downloadet 7,3 million gange, lovligt vel at mærke, og at der i 2007 blev downloadet over 1,7 milliarder musiknummere.

Så derfor er vinylsalget kun en dråbe i havet. At man ser pladespillere i tilbudsaviserne er nok mere et forsøg fra supermarkederene på at komme i lommerne på de stakkels sjæle, der er brændt inde med flere hyldemeter kikset hippiemusik. Slagtilbuddene på billige kinesiske pladespillere appelerer til fædre, der ser det som en oplagt mulighed for at få skolet deres internetfikserede afkom med fortidens toner; stakkels børn siger jeg bare.

Grammonfon lever selvfølgelig videre i disse individer, mere som et historisk vingesus fra ungdommen, end en egentlig spiller på det globale musikmarked. Jeg får måske samme nostalgiske trip, når der bliver solgt cd-afspillere om 10 år, og generationen efter mig får det nok på samme måde, når der bliver genudgivet den første Ipod om 20 år.

Lidt om mig (Lars)

20. maj 2008 skrevet af: Lars

img_0167.jpg

Jeg hedder Lars Ovesen, er 31 år gammel, og netop ansat som musikbibliotekar her ved NæstvedBibliotekerne, så det er nok mest i forbindelse med musikbiblioteket, at jeg kommer til at informere.

Hvis jeg skal liste nogle af mine yndlingsbands op, selv om det er svært, så kommer der et par stykker her;

Rammstein (helt klart nummer 1, men det kommer jeg ind på i et senere indlæg)
Metallica (de er ikke til at komme udenom)
Thievery corporation (noget af det bedste, “elektronisk”, jazz på den her side af månen)
Pixies (fordi de bare er for vilde)
Frank Black (tidligere Pixies forsanger, så ham kommer man ikke helt udenom)AC-DC (total old school rock’n rool)
Pink Floyd (Mere smukt og melodisk bliver det vel ikke)
The Cure (Der en et eller anden form for “glædens” budskab i deres musik)

Og ufattelig mange andre.
Jeg nyder meget at høre live musik, og her er jeg til det meste. Jeg har været til Roskilde festival en del gange, og skal i år med til Skanderborg festival samt en lille lokal festival i Sønderjylland (hvor jeg kommer fra) der hedder kløften festival. Mest er jeg nok til mindre koncerter, dette skyldes at de er mere intime og man føler sig tættere på kunstneren.

Jeg følger meget med i regler for copyright m.m. da jeg er af den holdning at musik, i fremtiden, bliver mere digitaliseret og at download af musik efterhånden overtager det “fysiske” medie.

Det var en kort introduktion af mig, jeg håber at i bliver glade for mig, og ser frem til at være behjælpelig her på NæstvedBibliotekerne.

Hvorfor downloade musik, når man kan streame?

23. april 2008 skrevet af: Mads

Deezer   Last.fm Logo
Der er kommet en klar tendens på nettet, der går i retning af, at musik bliver mere og mere tilgængelig i streamet form. Bare lige for, at vi alle ved, hvad vi snakker om, så mener jeg her, at man hører musikken direkte på nettet i modsætning til at downloade musikfiler, så de ligger på éns computer/Mp3-afspiller.

Jeg har i et tidligere indlæg omtalt bandet Barra Head, som i januar netop lagde deres nye plade ud til fri aflytning i et par uger på deres MySpace-profil. De seneste par måneder har jeg kunnet konstatere, at det nu er blevet næsten standard for kunstnere at gøre det. For mig at se er det da også en rigtig god ting for alle parter. Bandet får promoveret sit “produkt” uden at give det helt væk, da det kun er for en begrænset periode, og som lytter får man mulighed for at høre et helt album fremfor bare en enkelt single. Som sagt så hold øje med, når din favorit-kunstner udgiver noget nyt, for så ligger hele el. store dele af pladen sikkert på deres MySpace-profil :o)

Der er efterhånden også kommet rigtigt mange steder på nettet, som streamer musik efter lige præcis din smag.  Udover de traditionelle netradioer, der kan være inddelt i forskellige genrer (som fx DRs DAB-radiostationer), er der også kommet forskellige tjenester, hvor man som bruger laver sin egen “radiostation”. Det kan være en kunstner eller en titel på en sang, som danner grundlag for stationen, og herefter præsenterer tjenesten musik af denne kunstner samt lignende musik. Som bruger kan man så vurdere, hvor godt man kan lide musikken og på baggrund af det, husker tjenesten éns musiksmag. Last.fm er et eksempel på sådan en tjeneste, og der findes mange ligesom den. Prøv fx Jango.com eller Deezer.com, hvor man også kan skræddersy sin egen radio.

Man skal selvfølgelig gøre sig klart, at man ikke altid kan være heldig at finde et helt bestemt nummer, men personligt synes jeg, at det er rigtigt sjovt at blive præsenteret for ny musik via de her tjenester.

Jeg synes også, at man generelt kan tale om, at det i dag er knapt så vigtigt at eje musik (enten i fysisk form eller som Mp3-filer), som det er at vide, hvor man kan finde lige præcis den musik, man kan lide. Dette er naturligvis en sandhed med modifikationer for diverse streaming-tjenester har selvfølgelig deres begrænsninger. Det er fx ikke muligt at høre musikken på en transportabel afspiller, ligesom at jeg personligt også gerne selv vil eje noget musik med kunstnere, jeg virkeligt godt kan lide (oveni købet på CD!).

Hvad er din holdning og eventuelt dine erfaringer med streaming-tjenester? Bruger du nogle af de omtalte tjenester eller kender du nogle andre gode? Synes du, at det er irriterende ikke at eje musikken? Eller bliver du omvendt også inspireret af den nye musik, du støder på via disse tjenester? Og kan du stadig finde på - ligesom jeg - at låne el. købe noget så gammeldags som en CD?