Arkiv for kategorien ‘Säkert!’

Introducing … Hello Saferide & Säkert!

18. august 2008 skrevet af: Thomas Damholt

sakertcover.jpg

Svenske Annika Norlin udgav under navnet Hello Saferide i 2005 albummet Introducing … Hello Saferide, som hittede i “indie”-musikmiljøet. Jeg opdagede dog først pladen hér i foråret og faldt pladask for den. Særligt singlen My Best Friend med det ekstremt charmerende omkvæd: ”Damn! I wish I was a lesbian / Damn! I wish I was a Lesbian / Damn I wish I was… and you were too / so I could fall in love with you” sat henover en munter melodi, står ud som noget særligt (se video fra youtube herunder). Men i det hele taget har pladen har ikke en svag sang og Annika Norlins vokal har en særlig hudløshed, der vækker genklang. Selv hos mig, der ikke ofte gider låne ører til i kvindelige vokalister og singersongwritere: Det bliver, sådan firkantet sagt, nok lige en tand for rundt og pænt. http://www.myspace.com/hellosaferide

Det personlige, humoristiske og lidt skæve univers som Hello Saferide emmer af, har Annika Norlin taget med over i sit nye projekt Säkert. Säkerts debutalbum Säkert! udkom for nylig, så jeg heldigvis kunne springe lige over i det efter at have rålyttet til Introducing … Hello Saferide. Säkert! har solgt rigtigt godt i Sverige. Annika Norlin synger til forskel fra i Hello Saferide da også på svensk og det bliver det bestemt kke mindre lettilgængeligt og vedkommende af, hvis man da kan forstå svensk… Derudover kan forskellene mellem de to albums summeres op ved at nævne, at musikken er en lille smule mere afrundet og velproduceret og teksterne knapt så skævt humoristiske på det nye album Säkert! http://www.myspace.com/sakert

Men nu er det jo heldigvis ikke sådan at jeg skal sidde hér og anbefale det ene album frem for det andet: Begge er yderst lytteværdige plader - hvadenten man er til svensk poprock eller til mere eksperimenterende indiepop. Hvis f.eks. navne som Håkan Hellström, Peter, Bjorn & John, Cajsa Stina Åkerström, Lisa Nilsson eller Lisa Ekdahl får dig op at køre, skal du tjekke Annika Norlins udgivelser ud: Säkert kan lånes på NæstvedBibliotekerne og Introducing … Hello Saferide findes på andre biblioteker i landet og kan bestilles via bibliotek.dk.  

Lån Säkert: Säkert! på NæstvedBibliotekerne

Lån Säkert: Säkert! via bibliotek.dk

Lån Introducing … Hello Saferide via bibliotek.dk

Det skal du se på Roskilde! Del 2

9. maj 2008 skrevet af: Allan

Roskilde Festival 2008 

Efter Mads har anbefalet hvad han synes man skal se, er det nu min tur til at komme med anbefalinger.

Neil Young
Rust sover aldrig. Man skal unde sig selv at se Neil Young, hvert år på Roskilde er der et af rockens koryfærer som man bare skal se. Tidligere har det været Bob Dylan, Roger Waters, Brian Wilson. Neil Young har haft en omtumlet karriere og har også udgivet et par meget spøjse plader i starten af firserne, hvor der var godt med vocoder og syrede tekster. Men det på trods er han altid god for en gammeldaws rock koncert.

Danske bands
Flere gode danske navne har fundet vej til roskilde plakaten. VETO har jeg oplevet før på Roskilde, det var en intens oplevelse selvom de spillede om ret tidligt på dagen, håber de får lov at spille om aftenen. Henrik Hall der tidligere havde sin gang i Loveshop er også et must. Alphabeat tror jeg også kan sparke en fest igang. Men ellers vil jeg opfordre til at høre et hvilken som helst dansk band, det er som de lige opper sig lidt mere når de står på scenen i Roskilde.

Noget elektronisk
På et eller andet tidspunkt begynder lejerkulleren at melde sig, så er det godt med noget elektronisk musik til at få danset støvet/mudderet af kroppen og få et par solide mavepumpere af bassen. I år skal man helt sikert unde sig Chemical brothers og Fedde le Grand. Gnarls Barkley kan gå begge veje, det kan blive enormt fedt men de kan også drukne i en alt for stor scene.

Jävla Svenska!
Vort svenske broderfolk er også godt repræsenteret. Her kan Lykke Li, Familjen, Säkert! og José González anbefales. Så få fat i et par Pripps, lad håret i nakken gro, find en tilpas selvglad/tumpet grimasse og straks er du en del af flokken af svenskere der udbryder:”Fy Fan, det danska öl er starkt!”

Husk! De største oplevelse er ikke altid dem på orange. Enig eller uenig? smid en kommentar.