Arkiv for kategorien ‘Ingrid Olava’

Open up my eyes and let me see the beauty of the dark

4. juni 2008 skrevet af: Allan

Overskriften på blogindlægget er noget af teksten fra Mads Langers sang “Killer”, en sang der forhåbentligt kommer med på hans kommende album.

Titlen er meget sigende for pre-SPOT koncerten i går på Næstved Hovedbibliotek. For alle tre kunstnere: Susanna, Ingrid Olava og Mads Langer er foremme repræsentanter for den mørke og melodiske musik, men på hver sin måde.

billede-007.jpg

Koncerten startede med Susanna, hvis stemme må siges at være i særklasse.  Når hun synger lægger man næsten ikke mærke til at der også er klaver. Da en af hendes sange var færdig var der fuldstændig stille, indtil folk klappede, noget der sjældent sker på et travlt bibliotek.
http://www.myspace.com/susannasonata

billede-010.jpg

Derefter gik turen til Ingrid Olava, der allerede her på biblioteket har fået en lille fanskare. Hendes sang “Back to love” hører også til en af mine favoritter for tiden. Hendes stemme minder en del om Fiona Apples. Så hvis du er til Fiona Apple, skal du helt klart høre Ingrid Olava, der også har den dér snert af skrøbelighed i hendes ellers kraftfulde stemme. Udover at give nogle afdæmpede verisioner af hendes egne sange, sneg der sig også et cover af Bob Dylans “Don’t think twice, It’s All right” ind.
http://www.myspace.com/ingridolava

billede-014.jpg

Sidste mand var danske Mads Langer, som i den grad forbavsede mig.  Hans album “Attention please” var ok, men gjorde ikke synderligt indtryk. Men det må jeg sige, at hans nye sange gjorde. Jeg har selvfølgelig glemt hvad sangene hed. Men den første sang han spillede, den han spillede på klaver, og “Killer” hvor indlæggets titel er taget fra, tegner godt for hans kommende album.
http://www.myspace.com/madslanger

Alt i alt en fornøjelig lille musikalsk rejse, hvor man fik øjnene op for mørket. Jeg kan kun anbefale at høre de tre kunstnere, hvis du har mulighed for det.

Smid gerne en kommentar hvis du er enig eller uenig

Se alle billederne fra Pre-SPOT koncerten her

Er du fan af Næstved bibliotek på Facebook, vil du også kunne se filmklip fra koncerten

Ganske gratis kuldegysninger på biblioteket

29. maj 2008 skrevet af: Thomas Damholt

Jeg glæder mig til at komme på arbejde på tirsdag!

Som det måske er bekendt er der SPOT Festival i Århus næste weekend. Det er den festival, hvor den navnkundige amerikanske Rolling Stone redaktør David Fricke plejer at opdage danske navne - som tidligere eksempler på det kan nævnes Raveonettes, Under Byen og Junior Senior. Med optrædende som Dúné, Choir of Young Belivers, The Late Parade og Turboweekend i år, for bare at nævne nogle få, er det udover Roskilde Festival den festival, jeg helst vil deltage i, men af forskellige grunde er det ikke muligt for mig at tage til festival i Århus næste weekend. Men søreme om ikke 3 af kunstnerne fra SPOT Festival optræder på mit arbejde på tirsdag!

ingridolava.jpg

Overskriften for de ekslusive koncerter på 5 danske bibiblioteker, der er arrangeret i et samarbejde mellem bibliotekernes fælles musiksite Musikbibliotek.dk og SPOT Festival er “3 nye nordiske solister”.

De 3 solister er: danske Mads Langer, der havde et mindre gennembrud i 2006 med pladen Attention Please og de to up-coming norske sangerinder Susanna, der har slået sine folder i Susanna & the Magical Orchestra og Ingrid Olava, der til stor succes i Norge nyligt har udgivet debuten Juliet´s Wishes.

På myspace har enhver musiker med respekt for sig selv jo en profil med en masse sange man ganske gratis kan lytte til. Det har jeg selvfølgelig gjort med de 3 solister, og jeg må jo være ærlig og sige, at jeg synes at både Mads Langer og Susanna umiddelbart kedede mig lidt, så dem vil jeg ikke spilde mere plads på, selvom jeg nu alligevel også ser frem til at høre dem live, da de trods alt lyder meget talentfulde.

Men jeg skal så til gengæld love for at jeg er blevet glad for Ingrid Olava! På hendes myspace ligger 5 sange, der alle, for mig at se, er små hits. Det er smukke, poetiske sange i traditionel singersongwriter stil med et lille alternativt skær á la Mazzy Star, og de får Tina Dickow til at lyde som en snøvlende efterskolekorsangerinde… Nej, det mener jeg selvfølgelig ikke helt, men jeg får altså sjældent musikalske kuldegysninger af andet end hardcorepunk - og, ja så måske lige Mazzy Star - og kuldegysninger er netop hvad disse sange giver mig. I hvert fald sangen Stars, som jeg vistnok kan høre i en uendelighed hér til aften…

Tjek Ingrid Olavas myspace ud og hør og se også Only Just Begun herunder fra youtube. Og GØR så dig selv den tjeneste at komme på Næstved Hovedbibliotek på tirsdag Kl. 16 og hør Ingrid Olava for første og sidste gang ganske gratis inden David Fricke importerer hende til USA.

Læs mere om koncerterne på vores hjemmeside