Arkiv for kategorien ‘Jay Reatard’

YouTube-anbefaling af Jay Reatard

4. november 2010 skrevet af: Thomas Damholt

Det SKAL du se på Roskilde! Del 3

19. juni 2008 skrevet af: Thomas Damholt

The Dø
The Dø

Allan og Mads har tidligere skrevet hvad de synes man skal se på Roskilde Festival i år. Hér kommer mit bud:

My Bloody Valentine - http://www.myspace.com/mybloodyvalentine
For første gang i 16 år kan de banebrydende poetiske støjrockere i My Bloody Valentine opleves live. Siden mesterværket Loveless fra 1990 har en større skare af tilhængere - inkl. mig - ventet på at hovedkomponisten og perfektionisten Kevin Shields skulle tage sig sammen og fokusere på at lave en (umulig) opfølger til Loveless.
Oplev smukke melodier under dronende guitarstøj.

The Hellacopters - http://www.myspace.com/hellacopters
Mit yndlingsliverockband (kun overgået af Rolling Stones) takker af efter 14 år. Jeg oplevede dem trykke nyskabende metalpunk af på 1000Fryd i Aalborg tilbage i 1994, hvor Hellacopters var et fritidsprojekt for Nicke Andersson, der dengang primært var trommeslager i Entombed. Siden er der gået stadionrock i den og Hellacopters helt egen blanding af MC5, The Stooges, Rolling Stones og Lynyrd Skynyrd har været exceptionel live og på plade. Bered dig på pludselig at spille luftguitar!

Jay Reatard - http://www.myspace.com/jayreatard
Fra midterne af 90′erne begyndte garagerock revivalen, der med afsæt i 60′ernes garagerock smed et skud opdateret punkrock oveni. Siden fik genren mainstreamnavne som The Hives og White Stripes. Memphis var selvfølgelig leveringsdygtige i sådane bands - særligt The Oblivions, mens også  The Reatards med Jay Reatard i front var rigtig fede. Hér i 2008 fik jeg et myspace tip til Jay Reatards nye solo-materiale og må konstatere at han virkelig har formået endnu engang at opdatere den gamle rock. Hvis du kan li’ Dùné, må du opleve Jay Reatard i Roskilde. 

The Dø - http://www.myspace.com/thedoband
For et par dage siden opdagede jeg gennem en ven på last.fm finsk-franske The Dø, der vel spiller en slags let eksperimenterende folkrock. Den smukke forsangerindes skrøbelige stemme minder meget om Nina Perssons og melodierne sidder SMÆK lige i hovedet. Live kan de også levere varen - se klip herunder fra youtube - så fang dem på Roskilde!