Arkiv for kategorien ‘Kings of Leon’

Stadionrock fra Kings of Leon?

19. september 2008 skrevet af: Thomas Damholt

Billede af Kings of Leon

I dag udkommer Kings of Leon’s nye album: Only by the Night. Jeg smuglyttede til hele albummet på last.fm i går aftes. I dag er der desværre kun previews fra de enkelte sange på last.fm. Det jeg nåede at høre var yderst lovende og intens lytning i dag til de to sange, der ligger på deres myspace: http://profile.myspace.com/kingsofleon, bekræfter kun den fornemmelse. 

Førstesinglen Sex on Fire er i hvert fald et vaskeægte hit. Det nye album er mere let tilgængeligt og har et softrocket udtryk, hvor Caleb Followill synger det bedste han nogensinde har præsteret - ja faktisk minder hans stemme af og til om Terence Trent D’arby’s…

Soundvenue er allerede ude med en anmeldelse af albummet, og jeg tror allerede nu at jeg kommer til at kunne tilslutte mig anmelder Jesper Borchmanns ord: “Hånden på hjertet. Måtte jeg kun tage én Kings of Leon-plade med på en øde, strømforsynet ø, blev det ‘Because of the Times’.”

Men det skyldes mere at Because of the Times, der blev udgivet sidste år, i mine ører simpelthen er et mesterværk. På det album sidder følelserne virkelig uden på tøjet, der spilles igennem og melodierne og teksterne er højstemte, som kun af en prædikant religiøst opdragne, unge mænd fra Syden kan præstere det! Nej, OK det er kan andre måske også, men Kings of Leon er for mig at se langt det mest interessante amerikanske “rigtige” rockband for tiden og det er kun godt, hvis de med det nye “stadionrock”-album kan nå ud til endnu flere lyttere. Hurra for Kings of Leon!

Lån Because of the Times på CD og som netmusik