Arkiv for kategorien ‘The Killers’

Årets bedste plader og sange - del 3

28. januar 2009 skrevet af: Allan

Jeg har været så eksklusiv at jeg har snævret årets bedste plader 2008 ned til 2 udgivelser. Det ville have været 3, men Mads, min medblogger, har allerede nævnt Henrik Halls “suk, chok og koma”, som ellers også ville have været med.

De 2 plader jeg nævner har så, til gengæld, også været hæftigt spillet:

Bloc Party: Intimacy
En helt og aldeles fremragende plade, der som rigtig gode plader først åbner sig efter et par gennemlytninger. Pladen er “the break-up” album, ikke at bandet går i opløsning. Men en plade med sange om forhold, der går i stykker, tårevædede nætter, og lange gåture om natten i støvregn. Klynkerock på den fede måde, der går lige i hjertekulen.

The Killers: Day and age
Bloc partys diametrale modsætning. Et forfærdeligt rodet album, men stadig fantastisk. Singlen “Human” er allerede et hit, og der er helt sikkert et par singler mere. albummet er fantastisk på den måde at de virkelige forstår at dyrke klicheerne, et godt eksempel på det er nummert “Joyride”, der får en til at tænke på både Modern Talking og jingler til reklamer for Copacabana.

Ellers er det disse to sange, der er blevet råspillet:

Maskinen - Alla som inte dansar är våldtäktsmän
Svensk elektro hip hop med tvivlsomme tekster, men djævlesk iørefaldende

Polarkreis 18 - Allein Alene Nephew remix.
Man skulle tro det ikke kunne lade sig gøre, at blande dansk og tysk og få det til at lyde godt, men Simon Kwam kan, og så er han sjov samtidig, det er lige før man bliver misundelig.

Ellers er jeg spændt på hvad 2009 kan byde på af musikalske lækkerbiskener…