Arkiv for kategorien ‘Dúnè’

Rock ‘n’ roll for rumvæsner

25. oktober 2007 skrevet af: Allan

Jeg havde den udsøgte fornøjelse at være til koncert med bandet MUSE i Forum i København. 

Damn en koncert! Opvarmingsbandet var de danske teenagere Dúnè, de gav den gas og forstår om nogen at spille op til publikum.

Efter en kort pause gik MUSE på og startede med deres “Take a bow”. Et nummer der starter langsomt, men bygges op til et supersonisk klimaks i lyd.

I de efterfølgende par numre fik vi en smagsprøve på det sceneshow de havde medbragt til København. Kæmpe storskærme, fremtidsguitar, stoboskoplys, computergrafik og røgbomber.

Det var lige før man i deres første numre var helt handlingslammet på grund af den overvældende start, plus at de spillede sindsygt højt.

Deres musik er på mange måder ekstrem, en slags hypermusik, som de også har kaldt et af deres numre. Nogle gange kan det menneskelige øre slet ikke følge med og i de tilfælde er det nok en fordel at være rumvæsen. Der var i hvertfald to foran mig der så ud til at komme fra en anden galaske.

De sluttede af med nogle af deres mest kendte numre: “Bliss” og “Plug in baby”. Her var der skruet ekstra op for lysshow, krydret med kæmpeballoner blandt publikum og konfetti.

 Jeg vil helt klart anbefale alle at opleve dem live. Også hvis man ikke er hardcorefan. De er virkelig i særklasse. Husk at medbringe ørepropper og epilepsimedicin ;-)

Dúnè - We are in there you are out here

Muse- Black holes and revalations