Arkiv for kategorien ‘Sverige’

Svea Vs Dana

6. marts 2009 skrevet af: Ole

Elsk din svensker som dig selv.

Jeg var i Gøteborg i weekenden. Her spurgte en smuk, blond og blåøjet skabning* mig om hvilke store internationale bands vi havde i Danmark. Jeg havde Aqua på tungen i det øjeblik, men tænkte så, “Det siger du bare ikke, det er sgu’ for pinligt”. Det blev Gasolin og Kim Larsen, der reddede Danmarks ære, da jeg ikke kunne finde andre danskere at formidle videre i det svenske natteliv. Den danske nationalist inde i mig selv var presset omkring dette spørgsmål. Samtidigt kunne jeg godt se at jeg var langt inde bag de svenske linjer, for hvor mange svenske rock bands er ikke væltet ud over den internationale scene de sidste mange år?

The Hives, Shout Out Louds, The Cardigans, First Floor Power, Lisa Miskovsky, Peter Bjørn og John, Andreas Johnson, Caesars, Håkon Hellstrøm, Kent, The Hellacopters, A Camp, The Soundtrack of Our Lives, The Haunted, Refused, Bob Hund, José Gonzalés, The Knife, etc…

Hvor står Danmark egentlig? Og hvad er det de kan I Sverige?

Lad mig stille det op sådan her rent kulturelt:

Volvo-Ellert

Zlatan Ibrahimovic-Nicklas Bendtner

Stieg Larsson-Leif Davidsen

Dolph Lundgren-Sven Ole Thorsen

9.000.000 mill-5.400.00 mill.

Vi husker vel også alle skandale kampen I Parken.

Det spiller bare ikke for Danmark. vel? Hvilken skjult elv, stærkt bevogtet af elge, bliver svenske bands hevet op af? - for at vende tilbage til musikken.

Jeg har som rock elsker officielt overgivet mig til svenskerne. Og jeg opfordrer hermed andre til at følge mig i denne musikalske march over Øresund med det hvide overgivelses flag.

Let’s keep on rocking in a free Sweden.

*Selv kvinderne er kønnere i Sverige.

http://www.youtube.com/watch?v=EbkAj1LNBOI&feature=related
Fedt nummer, bare dårlig video.