Arkiv for kategorien ‘Donkeyboy’

Donkeyboy er mere end Ambitions - og dog….

28. april 2010 skrevet af: Thomas Damholt

Billede af det norske band Donkeyboy

I mandags var jeg til showcase i Kødbyen med det norske synth-pop band Donkeyboy. Donkeyboy er kendt for sangen Ambitions, der har været Ugens Uundgåelige på P3, og som uundgåeligt klistrer til din hjerne!

Showcasen var en mini-koncert på ½ time. Stemningen var i starten lidt død - nok pga. en showcases lidt tamme form - men Donkeyboy gav den hele armen i en ungdommelig happy-go-lucky-stil og de to sidste sange - med Ambitions som finalenummer var nærmest magiske.

Jeg har så lyttet til debut-albummet Caught In A Life de sidste par dage og kan helt sikkert anbefale det. Selvom der ikke på albummet er endnu en Ambitions, serverver de unge norske gutter en virkelig solid opdateret omgang 80′er synth-pop med en del falsetsang - sådan en slags blanding af Duran Duran, Soft Cell og Pet Shop Boys.

Musikken minder mig også en del om danske Janes Rejoice - alter ego for den originale sanskriver Søren Nørregård - som udgav tre fine kritikerroste albums i peroden omkring 1990, og det her kan jo så også være en opfordring til at tjekke Janes Rejoice ud, hvis du ikke kender det.

Donkeyboy: Caught In A Life på Netmusik.dk

Janes Rejoice på Netmusik.dk