Arkiv for kategorien ‘16 Horsepower’

Bål og brand

10. november 2010 skrevet af: Peter Thygesen

David Eugene Edwards har i efterhånden en del år gjort sit bedste for at sprede budskabet. Hvad enten det har foregået under navnet 16 Horsepower eller som nu Woven Hand, har sangenes emner altid været de samme: tro, synd, fortabelse og frelse. Således også på det nyeste album fra Woven Hand: The Threshingfloor.

For en almindelig dansker for hvem religion måske ikke ligefrem er selve tilværelsens omdrejningspunkt, kan Woven Hands udtryk godt være en voldsom oplevelse. Der er ikke antydning af formildende ironi i Edwards bibelbaskende rockmusik, så det at lytte til Woven Hand er lidt som at slippe en sortklædt lægprædikant fra et andet århundrede løs i sin stue. Men det er faktisk også et af fascinationspunkterne.

Her står en mand midt i det moderne livs krav om større fladskærme, mindre mobiltelefoner og ubegrænset taletid og synger om Ildsøen og Djævlen, som stirrede han lige lukt ind i Dommedag. Og det er egentlig ganske forfriskende i en ellers ganske troløs tid.

Når David Eugene Edwards foredrager sine profetiske sange, er det i den grad som om han synger fra et andet sted, både i tid og rum. Alligevel er det svært ikke at overgive sig, fordi der ganske enkelt strømmer et utroligt nærvær ud af højttalerne.

Musikalsk har Edwards’ projekter altid været et væv af gammel folk-musik, Johnny Cash, Gun Club, Joy Division og elementer fra industrial. Det er det også denne gang, men sangene er dog både mere nedtonede og nuancerede, især i forhold til forgængeren Ten Stones, hvor man gik efter at genskabe intensiteten fra koncerterne.

The Threshingfloor veksler mellem middelalderlige klange, meditative stemninger, neofolk med østlig påvirkning, lyd-collager og stærkt rytmisk drive. Skulle man fremhæve et par numre, kunne det være Singing Grass, hvor stemmerne får tusmørkelyd akkompagneret af guitar, cello og reallyde, og Sinking Hands, der blander elektronisk knitren og forvrænget vokal med akustiske strengeinstrumenter.

Woven Hands værk er alvor fra start til slut, massivt og intenst. Og en anbefaling værd.

Lån/reserver The Threshingfloor