Arkiv for kategorien ‘Within Temptation’

Within Temptation - World Tour 2014

15. maj 2014 skrevet af: Kirsten Dam Pedersen

Den 3. maj spillede Within Temptation i Heiniken Music Hall i Amsterdam - og jeg var med ;o)

Opvarmningsbandet denne gang var gruppen Delain, som blev dannet tilbage i 2002 af den tidl keyboardspiller fra Within Temptation, Martijn Westerholt og Charlotte Wessels. De spiller i samme genre som WT. Bandet gav en god koncert med masser af “headbanging” - man fik en del associationer tilbage til ungdommens koncerter, hvor langt hår var et must for bands, der spillede hård rock. Se bare her - et klip fra deres koncert:

Delain i Amsterdam

De kunne dog ikke helt måle sig med hovednavnet, men det var meget god opvarmning. Endelig var det WTs tur til at komme på scenen og meget passende, som du kan se på billedet ovenover, så var Hydra også med. Undervejs i koncerten fik de røde blinkende øjne, mens der blev vist forskellige videosekvenser i baggrunden.

Within Temptation i Amsterdam, Our Solemn Hour

Der blev naturligt nok spillet sange fra Hydra, men også mange af de gode gamle, som f.eks. Stand my ground, som virkelig fik hele salen til at rocke. Det er virkeligt helt specielt at være til en live koncert med Within Temptation, det kan jeg varmt anbefale. Det er en af de koncerter, hvor publikummet er alt andet end stereotypt, hvor der er unge, forældre og sågar bedsteforældre med. Og der er gang i den alligevel - hele tiden.

Hvorfor rammer de så stort et publikum ? De forstår at lave deres egen musik med mange musikalske finesser. Især deres rytme og harmonier er gennemførte og de formår at fange alle med deres kombination af “stille” numre og numre med gang i.

Midt i ekstra numrene kom Jack, deres 4 år gammel søn på scenen med en guitar. Det vakte stor lykke blandt publikum.

Det eneste minus ved koncerten var, at alt snak foregik på hollandsk :(

Hvis du vil opleve dem live - så kommer de faktisk til København i juni til musikfestivallen Copenhell - 12. juni kl. 21:30 går de på scenen :)

Du kan låne deres musik på biblioteket - se hvad vi har hjemme lige nu.

Anbefaling: Within Temptation

9. august 2013 skrevet af: Kirsten Dam Pedersen
Within Temptation - website

Within Temptation - website

Within Temptation er et hollandsk band, som spiller hård symfonisk rock og som fortjener en større anerkendelse i Danmark. De blev stiftet helt tilbage i 1996 og i dag har de solgt over 3 mill. CD’er og DVD’er og vundet flere priser, så de er kommet langt.

Jeg opdagede dem ved et tilfælde, hvor Itunes anbefalede dem, fordi jeg hørte Evanescence, som minder lidt om dem. Men siden da har jeg været til koncert i Holland med deres Black Symphony og i Belgien, hvor jeg hørte deres koncert med Elements. Normalt er jeg ikke til hård rock, men Within Temptation formår at lave musik, som går lige til hjertet. Deres blanding af rock og symfoniorkester giver mig kuldegysninger, når jeg lytter til deres flotte harmonier – uanset om det drejer sig om deres ballader eller mere hårde numre. Det er en anden ting, som jeg beundrer dem for – de spænder vidt, uden at gå på kompromis med deres kendte stil, hvilket du selv kan høre, hvis du lytter til de forskellige albums (opslag på Facebook)

Mit favoritalbum er indtil videre Black Symphony. Jeg kan stadig huske koncerten, selvom det er flere år siden. Vi sad på balkonen i et gammelt teater i Holland, og var overraskede over at se så blandet et publikum, der var teenagere med deres forældre, sortklædte goth unge og pensionister. Indimellem kom der numre med duetter, hvor stemmerne passede rigtigt godt sammen. Mit yndlingsnummer fra Black Symphony er ”Somewhere” – en af deres ballader, som virkelig rører mig. Koncerten var en stor oplevelse, Within Temptation forstår at blande musik med flotte effekter, som understreger de flotte harmonier og kan helt klart anbefales at blive oplevet live – også.

Prøv lige at se her, hvor Stand My Ground bliver spillet live tilbage i 2006, og selvom det er optaget af en amatør, kan man godt fornemme, at de allerede her har forstået at bruge forskellige effekter til at forbedre musikoplevelsen. Og effekterne bliver bedre og bedre efter hver koncert.

Lån Within Temptation på Biblioteket - søg og bestil