Arkiv for kategorien ‘netmusik.dk’

Hør den nye Mew helt gratis og lovligt

25. august 2009 skrevet af: Thomas Damholt

På Netmusik.dk - bibliotekernes fælles online musik-portal - kommer der hele tiden ny musik. Pt er der mere end 1,5 millioner sange som du, hvis du er bosat i Næstved Kommune og låner ved NæstvedBibliotekerne, helt gratis og lovligt kan downloade.

Fx kan du allerede nu låne det nye, anmelderroste Mew album: No More Stories…, der udkom d. 17. august.

Du kan således finde ud af om du denne gang er til Mews noget komplicerede musikalske univers uden at skulle købe det eller downloade det ulovligt. Hvis du altså ikke er så ekstremt tålmodig, at du kan vente fire måneder på at vi som bibliotek må låne cd’en ud.

Albummet sletter sig selv på din computer eller MP3-afspiller efter 7 dage, så du kommer jo ikke til at eje det, men du kan bare vælge at låne det igen og igen og stille og roligt finde ud af om det er noget du bare må eje. For alle os, der ikke er pengemænd, er det alletiders måde at nøjes med at bruge penge på lige præcis det man er helt vild med.  

Der er også hjælp at hente til dig, der ikke sidder klinet til skærmen og følger tæt med i hvilke nye udgivelser, der sprøjtes ud. På Musikbibliotek.dk er der lister over nye albums på Netmusik.dk.

Fx kan jeg se at der på den nyeste liste: Uge 32 er debutalbummet med engelske Florence The Machine, som jeg har læst om rundt omkring, men ikke hørt endnu. Der er også nye albums med Rise Against og Alexisonfire, som er to punk/emo/hardcore-bands, som jeg hellere lige må tjekke ud…

Se Netmusik.dk-nyhedslisterne

Besøg www.netmusik.dk

Hvad er bibliotekernes 4-måneders karenstid?

Gamle favoritbands i Netmusik.dk

25. februar 2009 skrevet af: Thomas Damholt

Bibliotekernes Netmusik: www.netmusik.dk har i efterhånden et stykke tid indeholdt rigtigt meget nyudgivet musik. Men det har knebet mere med “gamle” udgivelser. Jeg har af og til uden held tjekket om mit yndlingsrockband The Rolling Stones var til at låne gennem Netmusik.dk. Jeg prøvede igen lige før og nu dukkede stort set alle deres gode albums pludselig op.

Derfor har jeg nu lige undersøgt om andre af mine “gamle” yndlingsbands og albums - primært fra 80′erne og 90′erne - også ligger dér. Og det gør det meste faktisk:

The Rolling Stones
My Bloody Valentine
Refused
Guns n’ Roses
Sonic Youth
The Pixies
The Clash
The Jesus and Mary Chain
Gasolin
Sex Pistols
The Hellacopters
Kliché

Der er dog endnu ikke noget Fugazi eller The Beatles. Men - whauw - jeg ville ønske jeg havde ubegrænset antal lån og at jeg kunne beholde musikken….

3 nye gode på netmusik.dk

16. oktober 2008 skrevet af: Thomas Damholt

  Download Beta Satan: Girls på Netmusik.dk   Download My Morning Jacket: Evil Urges på netmusik.dk   Download Peter Sommer: Til Rotterne, Til Kragerne, Til Hundene på netmusik.dk

Beta Satan: Girls
Skæv, skør og skinger, men fængende ny dansk rock

My Morning Jacket: Evil Urges
Nyt genresprængende album fra kongerne af amerikansk folk-rock

Peter Sommer: Til Rotterne, Til Kragerne, Til Hundene
Peter Sommer har sat stikket i guitaren og hvæsset teksterne

PS: Sangen The Librarian fra Evil Urges indeholder bl.a disse smukke linjer: Sweetest little bookworm, hidden underneath is the sexiest librarian - Take off those glasses and let down your hair for me…

Download Accelerate

6. august 2008 skrevet af: Thomas Damholt

R.E.M.: Accelerate

vores hjemmeside har vi lige opdateret Top 10-listerne over mest reserverede CD’er, spil, film m.m. På Top 10-listen over CD’er kan 6 af de 10 mest populære CD’er lige nu lånes uden ventetid på Bibliotekernes Netmusik: www.netmusik.dk.

Rasmus Nøhrs nye album: I stedet for en tatovering er nr. 1 på listen og hvis du reserverer den lige nu kommer du ind i køen til den som nr. 12. Og da der skal gå 4 måneder før CD’er, der udkommer i Danmark, må lånes ud på bibliotekerne pga. karensperioden, kan der altså gå en rum tid før du kan låne den - også selvom vi har købt hele 4 eksemplarer pga. den store efterspørgsel.

www.netmusik.dk kan du, som nævnt, låne 6 af de ved NæstvedBibliotekerne lige nu mest populære CD-albums, som MP3 downloads i stedet. Således også det nye Rasmus Nøhr album. Du downloader de enkelte sange på albummet og kan derefter beholde dem i 7 dage. I vores biblioteksbase er der links til de titler, der også findes i Bibliotekernes Netmusik, så du dérfra kan hoppe direkte over og downloade. Det kræver at du er bosiddende i Næstved Kommune og at du har en pinkode.

Netmusiks blog kan du læse om hvordan du bruger www.netmusik.dk og f.eks. få indblik i de problemer, der kan være med den net-afspiller, man skal bruge for at spille filerne: Windows Media Player, og du kan se hvilke typer af MP3-afspillere, du kan downloade musikken til.

Jeg er ikke særligt begejstret for Rasmus Nøhrs nye album - det viser sig at alle de sange, jeg foreløbig har hørt fra det nye album, minder mig irriterende meget om hans “gamle” hit Sommer i Europa

Så jeg synes at du i stedet skulle kaste dig over at downloade album nr. 2 på listen: det nye R.E.M. album: Accelerate. Det er R.E.M. i topform - ja, faktisk har de fundet en sådan set aldrig før helt så kontant, kort og aggresiv stil frem, men det er samtidig et R.E.M., der efter en længere periode med ujævne albums, nu melodisk (næsten) kan matche storhedstiden i midten af 1990′erne.

Top 10 Musik-CD’er - August 2008

Soundtracket til min ferie

22. juli 2008 skrevet af: Thomas Damholt

Solnedgang over sø i Skåne

Min første campingvognsferie med kone og børn er netop slut. Vi tog - selvfølgelig - afsted uden fjernsyn og computer. Så når børnene sov var der ikke mulighed for hverken at arbejde på hus og udendørsarealer eller lade sig distrahere af  internet og fjernsyn. Derfor blev der dejligt plads til samtale og læsning af bøger og at lytte til musik. Det er, som man nok kan forestille sig, slet ikke dårligt at se en solnedgang over en skånsk sø, mens man i sin MP3-afspiller lytter til stemningsfuld musik.

To nye albums fik hurtigt skilt sig smukt og passende ud til scenariet foran forfølgerne, som var: Crystal Castles meget fine gameboyelectro debut og Lightspeed Champions fremragende indiesingersongwriter debut : Falling of the Lavender Bridge og de mere rockpunkede og - i sammenhængen noget upassende - nye albums fra Blood Red Shoes, The Kills og Be Your Own Pet. Men vinderne var:

The Dø: A Mouthful (2007) - http://www.myspace.com/thedoband + On My Shoulders på Netmusik.dk
Jeg har før skrevet om finsk-franske The Dø hér på bloggen og efter at have fået fingre i hele deres nye album er begejstringen faktisk kun blevet større. Sjældent har jeg oplevet en så stor musikalsk spændvidde med en stadig særegenhed i behold. Der er rent faktisk et par sange, der læner sig tæt op af og giver Gwen Stefani og (i lidt mindre grad) M.I.A. baghjul i frisk hiphop-børnesanglegende swing (jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal kalde det…), samtidig med at The Dø’s stil grundlæggende er afdæmpet, alternativ, sjælfuld, lettere jazz- og latininspireret electrofolkrock. Manu Chao møder Cowboy Junkies møder Mazzy Star møder Ladytron møder Björk møder Cardigans…

Fleet Foxes: Fleet Foxes (2008) - reservér i Bibliotek.dk
Seattle’s Fleet Foxes mixer tidløs folk og rock som Crosby, Stills, Nash & Young, The Byrds og The Band skabelonerede den ud fra folkemusik, rock og Bob Dylan og smider et skvæt Beach Boys syrevokalharmoni oveni på deres egen nye måde. Jeg har før skrevet om hvad jeg vil kalde en lille bølge af amerikanske bands, der vender tilbage til en veletableret amerikansk folkrock tradition fra 60′erne og 70′erne med en nutidig, lettere eksperimenterende indgangsvinkel. Band of Horses er det mest kendte og i Danmark meget populære eksempel, men My Morning Jacket er måske en tand bedre og minder faktisk meget om Fleet Foxes. Men det er sniksnak: Fleet Foxes leverer en række fantastisk smukke melodier med en rørende og følsom mandestemme i forgrunden og du kan downloade hele albummet på Netmusik.dk!

Fleet Foxes: White Winter Hymnal:

Mens vi venter på Tina Dickows nye album

6. november 2007 skrevet af: Allan

Mens du venter i kø på at låne Tina Dickows nye album: Count to ten, kan du få tiden til at gå med at høre disse musikalske kvinder:

De skandinaviske
Randi Laubek - Hirtshals’ stolthed, knap så meget guitar som hos Dickow.
Anna Ternheim - Sveriges weltsmerz verdensmester, utroligt lækre sange, fx “To be gone”.

Rocktøser
Beth Orton - er bl.a. kendt fra hendes samarbejde med Chemical Brothers.
Aimee Mann - en af USA bedste singersongwritere. Hun medvirker på et hav af soundtracks, bedst kendt er “magnolia”.
KT tunstall - rockchick som nyder stor populariet for tiden, bestemt ikke ufortjent.
Fiona Apple - personligt synes jeg hun har den bedste stemme af dem alle, let hæs og med masser af power.

De alternative
Cat Power - Minimal musik, med masser af kant.
Roisin Murphy - stemmen fra Moloko, meget specielt på den gode måde, mest til dansegulvet.
CocoRosie - low-fi musik i stil med Bright eyes og Devandra Banhart.

Lounging
Keren Ann - til mild morgenmusik.
Carla Bruni - kendte digte tilsat akustisk guitar.

De etablerede
PJ harvey - beskidt rock, tilsat koncepter.
Tori Amos - alfemusik af høj karat.

Eller, hvis du stadig ikke kan vente på at låne Count to ten på CD, kan du jo også vælge at låne albummet som download med det samme på netmusik.dk.

Tjek også den udmærkede danske forfatter Leonora Christina Skovs musikanbefalinger under “la musique” på hendes blog