Arkiv for kategorien ‘The Raveonettes’

Årets bedste albums

28. december 2007 skrevet af: Thomas Damholt

Mine to medbloggere Mads og Allan har i de to forrige indlæg givet deres udmærkede bud på 2007’s bedste albums og givet stafetten videre til mig. Hér er for mig at se årets bedste plader i 2007:

Keren Ann: Keren Ann
Israelsk-parisiske Keren Ann leverer en næsten fuldgod ny erstatning for mine tyndslidte Mazzy Star plader. Søvnigt, sødmefuldt og sexet soundtrack til de sene aftentimer. 

Se større/alternativt billede

Ryan Adams: Easy Tiger
Jeg har aldrig rigtig dyrket Ryan Adams, men i år skal jeg love for at det ændrede sig. Easy Tiger har det hele: de storladne ballader, swingende rocksange og det perfekte alternave destillat af amerikansk røvballecountry. Et mesterværk.

Se større/alternativt billede

Gallows: Orchestra of Wolves
Engelske Gallows har med Orchestra of Wolves og ikke mindst deres liveshows leveret det sjældne: hardcorepunk, der formår at være melodisk, interessant og in-your-face på samme tid!  

Se større/alternativt billede

Manic Street Preachers: Send away the tigers
Kan man bede om meget mere end at ens børn går og nynner Manic Street Preachers hér i 2007, hvor man troede at de var down and out?

Se større/alternativt billede

The National: Boxer
Jeg opdagede amerikanske The National i form af deres album Boxer i år. Et fuldstændigt originalt og uimodståeligt album, der elegant - og eksplosivt - raffinerer tristessen fra bands som f.eks. Tindersticks og Spain.

Se større/alternativt billede

M.I.A.: Kala
Så kast dog handskerne Gwen Stefani! Kun een formår troværdigt at lave interessant “etnodivapop” - nemlig tamilske M.I.A. Postmoderne, revolutionært og swingende som bare pokker slanger Kala sig uimodståeligt ud af højttalerne…

Se større/alternativt billede

The Raveonettes: Lust Lust Lust
På en måde er det lidt trist at Sune Wagners genialitet ikke blev kendt i hele den store verden, men jeg har det nu meget godt med at han er tilbage i obskur storform. Og der er ikke langt fra de bedste stunder på Lust Lust Lust til det bedste af Psyched Up Janis, der har betydet meget for mig og stadig holder 100. Og når så der på Lust Lust Lust tilsættes endnu et ekstra skud Jesus & Mary Chain støjrock, så er det skumle, smukt dragende nærmest perfektioneret.

Se større/alternativt billede

Nær ved og næsten: Private - Thomas Troelsens nærmest geniale genfødsel af den perfektionistiske dansepop og Magtens Korridorer: Det krøllede håb - dansksproget lettere melankolsk rock - for hele familien.

Hvad siger du? Mangler vi nogle vigtige albums fra 2007?

Det er der i hvert fald én, der synes, vi gør. Og det er næste blogger - Malene - som jeg hermed overrækker stafetten…

Mads’ bud på årets udgivelser

12. december 2007 skrevet af: Mads

2007 har ikke været året, hvor jeg har fået hørt allermest musik. Med et par småbørn om benene (og i armene!) er det begrænset, hvor meget tid jeg har haft til at udforske ny musik. Lidt er det dog blevet til, og her følger nogle af de udgivelser, som jeg har lyttet til med størst fornøjelse i 2007.

Volbeat : Rock The Rebel/Metal The Devil (udkom 19/2)
- Ikke helt så godt som deres debutalbum “The strength / the sound / the songs” (2005) men stadig hovedrystende iørefaldende hårdrock. Nu med lidt mere country!

Jens Unmack : Aftenland express (udkom 26/3)
- Niveauet fra den suveræne debut “Vejen hjem fra rock n’ roll” (2005) holdes ikke helt, men albummet indeholder helt klart glimrende numre. Umiskendelig Nikolaj Nørlund-produktion.

Dinosaur Jr. : Beyond (udkom 1/5)
- Overraskende godt comeback album fra J Mascis og co. Man er totalt hensat til den glade gymnasietid i midthalvfemserne – nostalgisk, men på den gode måde. Tjek lige de guitarsoli!

Black Rebel Motorcycle Club : Baby 81 (udkom 7/5)
- Jeg blev overdrevet glad for ”Howl”-pladen (2005), der var meget nedtonet i forhold til tidligere udgivelser. På denne plade er der igen skruet op for forvrængede guitarer og meditativt groovede støjrocksange, og det gør de altså godt.

Allan Olsen : Multo Importante (udkom 4/6)
- Hvis man ser bort fra et par fæle røvballenumre er dette en fin Allan Olsen udgivelse. Ingen andre danske musikere skriver tekster som ham, og når han er bedst går tekst og melankolske melodier op i en højere enhed.

The Raveonettes : Lust, Lust, Lust (udkom 12/11)
- Har ikke fået hørt den så frygteligt meget, men bare de første par gennemlytninger tegner rigtigt lovende. Lidt mere larmende end ”Pretty in black” (2005), og det gør ikke noget!

Hvordan ser din liste ud? Giv mig en kommentar.

Og så giver jeg ellers stafetten videre til Allan, som vil komme med sit bud på årets udgivelser.

Alternativ julemusik

5. december 2007 skrevet af: Allan

 

Nu nærmer sig tiden… Hvor man ikke kan åbne en radio eller deltage i en julefrokost uden at være tvangsindlagt til at høre en sang om hjertesorger og hvid jul af et band der rimer på “Damn” (du ved hvem det er).

Men hvorfor skal vi høre den igen og igen? Er det fordi der ikke bliver lavet gode julesange mere? Eller er det fordi bands i dag har fået berøringsangst overfor julesange, fordi det er for kommercielt?

Her er vores bud på  gode “alternative” julesange.
Fra alle os til alle jer:

Thomas
St. Etienne og Tim Burgess: I was born on christmas day
Elegant engelsk jule electropop fra 1993. Se på youtube
The Ramones: Merry Christmas (I don’t wanna fight tonight)
Ingen bimlende klokker hér tak, bare klassisk Ramones. Se på youtube
The Pogues: Fairy Tale of New York
Min absolutte favorit julesang. Se på youtube!

Mads
Mek Pek Party Band : På loftet sidder nissen
Hørte den på min søns børne cd. Glad-i-låget udgave af en juleklassiker!
Tom Waits : Christmas card from a hooker in Minneapolis (se på youtube)
Ikke et egentligt julenummer, men den hedder noget med christmas…
King Diamond : No presents for christmas (se på youtube)
Ikke specielt godt(!), men klassisk hæwy fra dansk metal-pioner

Allan
The Darkness: Christmas time
Fortjener at blive råspillet, storladen og godt med guitarriffs
The Raveonettes: The Christmas Song
Beskidt, skramlet og med bjælder.
The Chipmunks: The Chipmunks song (Christmas don’t be late)
Alt lyder godt sunget med egernstemme.

Tilståelse:
Efter 6 snebajere og snaps, synger vi alle 3 med på “Last Christmas” - vi er ikke frelst ;-) 

Hvad er dine yndlings julesange?