Arkiv for kategorien ‘Jens Unmack’

Det glæder jeg mig til i 2009

11. februar 2009 skrevet af: Mads

Hvad har vi at glæde os til på den musikalske front i 2009?
Nogle udgivelser ligger allerede fast, og her følger min helt personlige liste over bands, som jeg forventer mig meget af i år.

Powersolo - Bloodskinbones (udkommer 23.2)
Den travle frontmand i Powersolo - Kim “Kix” Jeppesen - har fundet tid til at lave en ny plade med sin bror Bo. Han er ellers aktuel i ikke mindre end to sideprojekter, nemlig Kim and the Cinders og Gezus Chrystler. Jeg hørte Powersolos anden cd “It’s raceday…and your pussy is gut!!!” en hel del. Så fik jeg ikke rigtigt hørt 2006-udgivelsen “Egg”, men nu glæder jeg mig til at høre, hvad de nu har fundet på. Forvent en fest :o)

U2 - No line in the horizon (udkommer 2.3)
Så er veteranrockerne klar med endnu en plade. Det er efterhånden over 4 år siden, at deres seneste studiealbum “How to dismantle an atomic bomb” udkom. At dømme ud fra singleforløberen “Get on your boots” (som kan høres her), så er der dømt fræs på guitaren, men samtidigt en del eletroniske elementer.

Jens Unmack - Dagene løber som heste (udkommer 23.3)
Den tidligere Love Shop forsanger udgiver i år sit tredje soloalbum. Hvis det lever op til standarden fra de to forgående albums, så er der noget at glæde sig til. Jens Unmack melder ud, at sangene - som tidligere - handler om død og ødelæggelse :o)

Depeche Mode - Sounds of the universe (udkommer 21.4)
Når et band som Depeche Mode udkommer med nyt, er der altid grund til at spidse ører. Jeg må indrømme, at jeg ikke har hørt deres seneste udgivelser med samme intensitet som “de gamle” plader, men derfor kan de sagtens gå hen og overraske positivt med dette deres 12. studiealbum.

AC/DC koncert i Parken, 19. juni
Sidst men ikke mindst vil jeg godt have lov til at gnide salt i såret på de, for hvem det ikke lykkedes at få billetter til denne once in a lifetime-oplevelse, og sige, at jeg fik billet (ståplads!) til dette brag af en koncert. Forhåbentligt kan jeg leve højt på det resten af året!

Hvad ser du frem til i 2009 af musikalske glæder?
Skriv en kommentar.

Mads’ bud på årets udgivelser

12. december 2007 skrevet af: Mads

2007 har ikke været året, hvor jeg har fået hørt allermest musik. Med et par småbørn om benene (og i armene!) er det begrænset, hvor meget tid jeg har haft til at udforske ny musik. Lidt er det dog blevet til, og her følger nogle af de udgivelser, som jeg har lyttet til med størst fornøjelse i 2007.

Volbeat : Rock The Rebel/Metal The Devil (udkom 19/2)
- Ikke helt så godt som deres debutalbum “The strength / the sound / the songs” (2005) men stadig hovedrystende iørefaldende hårdrock. Nu med lidt mere country!

Jens Unmack : Aftenland express (udkom 26/3)
- Niveauet fra den suveræne debut “Vejen hjem fra rock n’ roll” (2005) holdes ikke helt, men albummet indeholder helt klart glimrende numre. Umiskendelig Nikolaj Nørlund-produktion.

Dinosaur Jr. : Beyond (udkom 1/5)
- Overraskende godt comeback album fra J Mascis og co. Man er totalt hensat til den glade gymnasietid i midthalvfemserne – nostalgisk, men på den gode måde. Tjek lige de guitarsoli!

Black Rebel Motorcycle Club : Baby 81 (udkom 7/5)
- Jeg blev overdrevet glad for ”Howl”-pladen (2005), der var meget nedtonet i forhold til tidligere udgivelser. På denne plade er der igen skruet op for forvrængede guitarer og meditativt groovede støjrocksange, og det gør de altså godt.

Allan Olsen : Multo Importante (udkom 4/6)
- Hvis man ser bort fra et par fæle røvballenumre er dette en fin Allan Olsen udgivelse. Ingen andre danske musikere skriver tekster som ham, og når han er bedst går tekst og melankolske melodier op i en højere enhed.

The Raveonettes : Lust, Lust, Lust (udkom 12/11)
- Har ikke fået hørt den så frygteligt meget, men bare de første par gennemlytninger tegner rigtigt lovende. Lidt mere larmende end ”Pretty in black” (2005), og det gør ikke noget!

Hvordan ser din liste ud? Giv mig en kommentar.

Og så giver jeg ellers stafetten videre til Allan, som vil komme med sit bud på årets udgivelser.