Arkiv for kategorien ‘bloc party’

Årets bedste plader og sange - del 3

28. januar 2009 skrevet af: Allan

Jeg har været så eksklusiv at jeg har snævret årets bedste plader 2008 ned til 2 udgivelser. Det ville have været 3, men Mads, min medblogger, har allerede nævnt Henrik Halls “suk, chok og koma”, som ellers også ville have været med.

De 2 plader jeg nævner har så, til gengæld, også været hæftigt spillet:

Bloc Party: Intimacy
En helt og aldeles fremragende plade, der som rigtig gode plader først åbner sig efter et par gennemlytninger. Pladen er “the break-up” album, ikke at bandet går i opløsning. Men en plade med sange om forhold, der går i stykker, tårevædede nætter, og lange gåture om natten i støvregn. Klynkerock på den fede måde, der går lige i hjertekulen.

The Killers: Day and age
Bloc partys diametrale modsætning. Et forfærdeligt rodet album, men stadig fantastisk. Singlen “Human” er allerede et hit, og der er helt sikkert et par singler mere. albummet er fantastisk på den måde at de virkelige forstår at dyrke klicheerne, et godt eksempel på det er nummert “Joyride”, der får en til at tænke på både Modern Talking og jingler til reklamer for Copacabana.

Ellers er det disse to sange, der er blevet råspillet:

Maskinen - Alla som inte dansar är våldtäktsmän
Svensk elektro hip hop med tvivlsomme tekster, men djævlesk iørefaldende

Polarkreis 18 - Allein Alene Nephew remix.
Man skulle tro det ikke kunne lade sig gøre, at blande dansk og tysk og få det til at lyde godt, men Simon Kwam kan, og så er han sjov samtidig, det er lige før man bliver misundelig.

Ellers er jeg spændt på hvad 2009 kan byde på af musikalske lækkerbiskener…

Allans bud på årets plader

19. december 2007 skrevet af: Allan

Jeg må faktisk krybe til korset og indrømme at jeg ikke har købt en eneste cd i år. Det musik jeg har anskaffet mig i år er primært blevet købt i iTunes og altså ikke som fysiske cder. Langt størstedelen af det jeg har købt er også enkelt numre og ikke albums. Men det er nok den vej det går.

Men her er der alligevel et bud på årets plader.

Bloc Party: A weekend in the city    
Det skulle kun have været sountracket til sommeren, men endte med at høre det helt til nu.

Calvin Harris: I created disco     
Dejlig opsvulmet disco house, med masser af hørehængere. Lyder som taget ud af 80erne.

Foo Fighters: Echoes, Silence, Patience & Grace    
Næsten alt Dave Grohl rører ved er klasse. En af Foo Fighters bedste plader, og så laver de nogle af de bedste musikvideoer. Tjek “Long road to ruin” på Youtube.

Editors: And end has a start     
Jeg startede med høre deres første album “The Back room” fordi det mindede om Interpol. Der var Interpol bedst. Men nu er skyrkeforholdet vendt og “An end has a start” er klart bedre end Interpols “Our love to admire”.

Alphabeat: Alphabeat       
Herligt fjollet og fuld af liv. Rigtig mange hits på pladen. Jeg troede jeg ville blive træt af dem, men tager stadig mig selv i at nynne med på deres sange.

Justice: (cross)         
Nok det album jeg har hørt mest dette år. Det er så svedigt og beskidt at man bliver nødt til at tage bad efter at have hørt det. Det er house når det er mørkest, og det har så meget kant, man kan komme til at skære sig på det.

Fall out boy: Infinity on high 
Jeg har en forkærlighed for let punkrock, sidste år var det Panic at the Disco, i år er det Fall out boy. Pladen er fuld af sange til kåde teenagere med hjertesorger. Men sangene er gode og så har de en fantastisk evne til at blande forskellige stilarter.

Med de ord giver jeg stafetten videre til Thomas, og venter med spænding på hans bud.