Arkiv for kategorien ‘M.I.A.’

Jango - simpel social radio

11. november 2008 skrevet af: Thomas Damholt
 
 
Jeg er ret begejstret for den sociale radiostation last.fm, hvor man kan få streamet musik, der minder om lige det band/den musiker, man kan li’ i “radiostationer”. Samtidig kan man se hvilke andre brugere, der kan li’ det samme og man kan på den måde inspirere og blive inspireret af hinanden. Man deles også om viden om musikere - det er nok det sted på nettet, jeg har kunnet finde flest oplysninger på meget obskure internationale navne. Man kan se hvem af de andre brugere, der skal til den sammen koncert som en selv osv. osv. osv. Muligheder og tastiness er på last.fm uendeligt…

En ting har jeg dog savnet: Nemt at kunne få spillet flere sange af samme kunstner. For det første er mange af sangene på last.fm kun 30 sekunders smagsprøver. For det andet er der ikke ret mange sange og man ryger med det samme videre til sange med andre kunstnere, der i mere eller, desværre ofte, mindre grad, ligner det man nu har valgt.

Men lige præcis det kan man på www.jango.com, som jeg er begyndt at bruge rigtigt meget. F.eks. er jeg lige nu endog meget begejstret for M.I.A.s etnotechnopop - særligt sangen Paper Planes, der bl.a. sampler The Clash, er nærmest genial, synes jeg. På Jango.com opretter jeg nu bare en M.I.A.-radiostation og kan høre et utal af sange eller, hvis jeg har lyst, f.eks. lade radiostationen spille mig sange af Ladytron eller Santogold, der jo minder en del om M.I.A. Men selvom jeg lader radiostationen køre og pludselig sidder og lytter til Death Cab for Cutie?!… er der på den side, som jeg er inde på en hurtig redning: links til et utal af M.I.A.-sange. Forfriskende simpelt og inspirerende. Jeg kan også lade mig inspirere af andre brugere, der også ka’ li’ og lytter til M.I.A. Jeg kan e-maile sange til venner, købe musikken - bl.a. som ringetone m.m.

Hm, det ville være dejligt at høre posthardcore-bandet: Blood Brothers og måske finde et par andre bands, der ligner og er næsten lige så gode…

Lån M.I.A. via bibliotek.dk

Lån Blood Brothers via bibliotek.dk

Årets bedste albums

28. december 2007 skrevet af: Thomas Damholt

Mine to medbloggere Mads og Allan har i de to forrige indlæg givet deres udmærkede bud på 2007’s bedste albums og givet stafetten videre til mig. Hér er for mig at se årets bedste plader i 2007:

Keren Ann: Keren Ann
Israelsk-parisiske Keren Ann leverer en næsten fuldgod ny erstatning for mine tyndslidte Mazzy Star plader. Søvnigt, sødmefuldt og sexet soundtrack til de sene aftentimer. 

Se større/alternativt billede

Ryan Adams: Easy Tiger
Jeg har aldrig rigtig dyrket Ryan Adams, men i år skal jeg love for at det ændrede sig. Easy Tiger har det hele: de storladne ballader, swingende rocksange og det perfekte alternave destillat af amerikansk røvballecountry. Et mesterværk.

Se større/alternativt billede

Gallows: Orchestra of Wolves
Engelske Gallows har med Orchestra of Wolves og ikke mindst deres liveshows leveret det sjældne: hardcorepunk, der formår at være melodisk, interessant og in-your-face på samme tid!  

Se større/alternativt billede

Manic Street Preachers: Send away the tigers
Kan man bede om meget mere end at ens børn går og nynner Manic Street Preachers hér i 2007, hvor man troede at de var down and out?

Se større/alternativt billede

The National: Boxer
Jeg opdagede amerikanske The National i form af deres album Boxer i år. Et fuldstændigt originalt og uimodståeligt album, der elegant - og eksplosivt - raffinerer tristessen fra bands som f.eks. Tindersticks og Spain.

Se større/alternativt billede

M.I.A.: Kala
Så kast dog handskerne Gwen Stefani! Kun een formår troværdigt at lave interessant “etnodivapop” - nemlig tamilske M.I.A. Postmoderne, revolutionært og swingende som bare pokker slanger Kala sig uimodståeligt ud af højttalerne…

Se større/alternativt billede

The Raveonettes: Lust Lust Lust
På en måde er det lidt trist at Sune Wagners genialitet ikke blev kendt i hele den store verden, men jeg har det nu meget godt med at han er tilbage i obskur storform. Og der er ikke langt fra de bedste stunder på Lust Lust Lust til det bedste af Psyched Up Janis, der har betydet meget for mig og stadig holder 100. Og når så der på Lust Lust Lust tilsættes endnu et ekstra skud Jesus & Mary Chain støjrock, så er det skumle, smukt dragende nærmest perfektioneret.

Se større/alternativt billede

Nær ved og næsten: Private - Thomas Troelsens nærmest geniale genfødsel af den perfektionistiske dansepop og Magtens Korridorer: Det krøllede håb - dansksproget lettere melankolsk rock - for hele familien.

Hvad siger du? Mangler vi nogle vigtige albums fra 2007?

Det er der i hvert fald én, der synes, vi gør. Og det er næste blogger - Malene - som jeg hermed overrækker stafetten…