Arkiv for november 2007

Ny skribent på musikbloggen

30. november 2007 skrevet af: Mads


Hej! Jeg er lige blevet ansat på Næstved Hovedbibliotek som musikbibliotekar. Der er derfor med stor fornøjelse, at jeg også skal til at skrive her på bloggen.

Som det fremgår af min profil, er jeg mest til rockmusik – gerne i den tungere ende – krydret med lidt pop, country, elektronisk, singer/songwriter… kort sagt hører jeg meget blandet musik.

Musik er jo en sjov og subjektiv størrelse. Det er ikke rigtigt til at sige, hvad det er, der gør et band eller en kunstner god. For mit eget vedkommende tror jeg, at jeg overvejende falder for musik med et ærligt udtryk (hvad det så end er?!), i modsætning til musik, der virker overfladisk og kalkuleret (fx musik, der ikke er skrevet af kunstneren selv, og som åbenlyst følger en ”hit-skabelon”). Derfor føler jeg også, at jeg sagtens kan forsvare, at jeg på den ene side er til skæve og dybt ukommercielle kunstnere som Frank Zappa og Tom Waits, og samtidigt elsker sukkersød pop af Souvenirs. For fælles for alle kunstnerne gælder (i hvert fald efter min mening), at de virker oprigtige og ægte.

Men igen… så kan man altid risikere at falde for et eller andet nummer af et – under normale omstændigheder – vammelt tyggegummiorkester som Aqua eller hedengangne Me & My. Det er det, der er så fantastisk musik :o)

Giver det her nogen mening? Hvad mener du? Er du dybt uenig med mig, så skriv en kommentar og skriv også gerne, hvad for noget musik, du kan li’ og hvorfor.

Could it be magic?

23. november 2007 skrevet af: Malene

En magisk oplevelse var det i hvert fald at se Take That live i Gigantium d. 9. november. Showet i sig selv var magisk, men det er også en utrolig forandring boybandet har gennemgået. Fra at være “boyband sammensat af manager med smart fidus” til at være seriøs popgruppe bestående af 4 mænd. Kritikere skulle måske mene at det blot er endnu et band, der rider på retro-bølgen, men deres album Beautiful world er sange fra hjertet, der går lige i hjertet på deres publikum. Spilleglæden er stor hos bandet, der nu er en mere harmonisk enhed end for 12 år siden.

Uanset hvilket teambuildingkursus de har været på, ja så må det være enhver erhvervsleders drøm, for Take That virker mere sammentømret nu end nogensinde før. Det er ikke længere Gary og det tynde øl. Alle har deres rolle i musikken og i live showet. Dette skyldes måske, at albummet er blevet til med alles bidrag og at Gary ikke længere skal slås med Robbie, som jo i disse dage mest slås med sine egne indre dæmoner.

Take that i Aalborg

Play-listen til koncerten havde hele 8 numre fra det nye album “Reach Out”, “Beautiful World”, “Patience”, “Hold On”, “I’d Wait for Life”, “Rule the World”, “Wooden Boat” og “Shine” Det i sig selv taler for at Take That har et ønske om være mere end blot et lejlighedsband, der er gendannet for at score kassen. Ældre fans undertegnet inklusiv blev dog ikke snydt for de gode gamle Take That numre. Fra bandets bagkatalog fik vi “It Only Takes a Minute”, “Relight My Fire”, “Could it Be Magic”, “Back for Good”, “Everything Changes”, “Give Good Feeling”, “Sure”, “Never Forget” og “pray”.

Showet var spækket med visuelle effekter og det er fuldt forståeligt at bandet meget ydmygt bad publikum om at give de 130 mennesker, der star bag showet et fortjent bifald. Næsten magisk blev det, da de spillede “Could it be magic” på en lille intim scene, mens hvidt påklædte dansere smed glimmer-sne ud over publikum på næsten engleagtig vis. Da var selv den mest hårdkogte mand ved at komme i julestemning. Og jo mænd var der enkelte af, som var fulgt trofast med deres koner og som svagt kunne anes med en vippende fod der i mørket, mens de så deres koner blive teenagere igen. Det er da magisk!

Lån Beautiful World i netmusik.dk eller reservér cd’en

Lån eller reservér Take That

Bag et godt band står en Skjærbæk

19. november 2007 skrevet af: Allan

Hver gang jeg sidder og læser booklet på en dansk cd jeg kan lide, er der næsten altid et navn der dukker op: Lars Skjærbæk. Eller hans bror Troels Skjærbæk.

Første gang jeg stiftede bekendtskab med de to, var i det hedengangne Inside The Whale.  Jeg havde deres cd, og fik nys om at de skulle spille på den lokale musikskole. Efter at have overværet deres koncert med et par kammerater, blev lyset i salen tændt og bandet gik ned blandt publikum og snakkede grej og musikerliv med koncertgæsterne.  Det havde jeg aldrig oplevet før. De virkede også oprigtigt interesserede i at høre om vores oplevelse af koncerten. Det var også der jeg fandt ud af at forsangeren Marcus faktisk også var bandets booker, promoter og manager.

Efterfølgende gik bandet desværre i opløsning, men Lars Skjærbæk har blandt andet slået sine folder i Tim Christensens band og i Boat Man Love.

Jeg ved ikke hvad det er de to brødre kan, men specielt Lars Skjærbæk synes altid at være garant for en god gedigen gang rock.

Prøv at høre de cd’er de medvirker på, synes du ikke også de fortjener en tur i rampelyset?

Cd’er hvor Brødrene Skjærbæk medvirker 

Mens vi venter på Tina Dickows nye album

6. november 2007 skrevet af: Allan

Mens du venter i kø på at låne Tina Dickows nye album: Count to ten, kan du få tiden til at gå med at høre disse musikalske kvinder:

De skandinaviske
Randi Laubek - Hirtshals’ stolthed, knap så meget guitar som hos Dickow.
Anna Ternheim - Sveriges weltsmerz verdensmester, utroligt lækre sange, fx “To be gone”.

Rocktøser
Beth Orton - er bl.a. kendt fra hendes samarbejde med Chemical Brothers.
Aimee Mann - en af USA bedste singersongwritere. Hun medvirker på et hav af soundtracks, bedst kendt er “magnolia”.
KT tunstall - rockchick som nyder stor populariet for tiden, bestemt ikke ufortjent.
Fiona Apple - personligt synes jeg hun har den bedste stemme af dem alle, let hæs og med masser af power.

De alternative
Cat Power - Minimal musik, med masser af kant.
Roisin Murphy - stemmen fra Moloko, meget specielt på den gode måde, mest til dansegulvet.
CocoRosie - low-fi musik i stil med Bright eyes og Devandra Banhart.

Lounging
Keren Ann - til mild morgenmusik.
Carla Bruni - kendte digte tilsat akustisk guitar.

De etablerede
PJ harvey - beskidt rock, tilsat koncepter.
Tori Amos - alfemusik af høj karat.

Eller, hvis du stadig ikke kan vente på at låne Count to ten på CD, kan du jo også vælge at låne albummet som download med det samme på netmusik.dk.

Tjek også den udmærkede danske forfatter Leonora Christina Skovs musikanbefalinger under “la musique” på hendes blog