Arkiv for september 2008

Stadionrock fra Kings of Leon?

19. september 2008 skrevet af: Thomas Damholt

Billede af Kings of Leon

I dag udkommer Kings of Leon’s nye album: Only by the Night. Jeg smuglyttede til hele albummet på last.fm i går aftes. I dag er der desværre kun previews fra de enkelte sange på last.fm. Det jeg nåede at høre var yderst lovende og intens lytning i dag til de to sange, der ligger på deres myspace: http://profile.myspace.com/kingsofleon, bekræfter kun den fornemmelse. 

Førstesinglen Sex on Fire er i hvert fald et vaskeægte hit. Det nye album er mere let tilgængeligt og har et softrocket udtryk, hvor Caleb Followill synger det bedste han nogensinde har præsteret - ja faktisk minder hans stemme af og til om Terence Trent D’arby’s…

Soundvenue er allerede ude med en anmeldelse af albummet, og jeg tror allerede nu at jeg kommer til at kunne tilslutte mig anmelder Jesper Borchmanns ord: “Hånden på hjertet. Måtte jeg kun tage én Kings of Leon-plade med på en øde, strømforsynet ø, blev det ‘Because of the Times’.”

Men det skyldes mere at Because of the Times, der blev udgivet sidste år, i mine ører simpelthen er et mesterværk. På det album sidder følelserne virkelig uden på tøjet, der spilles igennem og melodierne og teksterne er højstemte, som kun af en prædikant religiøst opdragne, unge mænd fra Syden kan præstere det! Nej, OK det er kan andre måske også, men Kings of Leon er for mig at se langt det mest interessante amerikanske “rigtige” rockband for tiden og det er kun godt, hvis de med det nye “stadionrock”-album kan nå ud til endnu flere lyttere. Hurra for Kings of Leon!

Lån Because of the Times på CD og som netmusik 

Farvel til Grammofonen

2. september 2008 skrevet af: Allan

Jeg er ked af at skulle sige det, efter at Thomas har prøvet at give kunstigt åndedræt til grammofonen: Men den er død.

Selvom salget af vinyl er steget skal det ses i sammenligning at Avril Lavigne “Girlfriend” blev downloadet 7,3 million gange, lovligt vel at mærke, og at der i 2007 blev downloadet over 1,7 milliarder musiknummere.

Så derfor er vinylsalget kun en dråbe i havet. At man ser pladespillere i tilbudsaviserne er nok mere et forsøg fra supermarkederene på at komme i lommerne på de stakkels sjæle, der er brændt inde med flere hyldemeter kikset hippiemusik. Slagtilbuddene på billige kinesiske pladespillere appelerer til fædre, der ser det som en oplagt mulighed for at få skolet deres internetfikserede afkom med fortidens toner; stakkels børn siger jeg bare.

Grammonfon lever selvfølgelig videre i disse individer, mere som et historisk vingesus fra ungdommen, end en egentlig spiller på det globale musikmarked. Jeg får måske samme nostalgiske trip, når der bliver solgt cd-afspillere om 10 år, og generationen efter mig får det nok på samme måde, når der bliver genudgivet den første Ipod om 20 år.