Arkiv for november 2008

Tommy Seebach udsat for heavy

19. november 2008 skrevet af: Mads

Nettet bugner med parodier af musikvideoer i enhver afskygning, og det mest oplagte sted at finde disse videoer er på YouTube.
For nyligt så jeg et klip i fjernsynet af den efterhånden legendariske video til Tommy Seebachs “Apache”, og her er et udpluk fra YouTube, hvor netop denne video udsættes for heavy fra diverse metalbands. Først dog et link til den originale video (som stadig er den bedste efter min mening!). 

Tommy Seebach - Apache (original)

Tommy Seebach vs. Judas Priest

Tommy Seebach vs. Cannibal Corpse

Tommy Seebach vs. AC/DC

Tommy Seebach vs. Children of Bodom

Tommy Seebach vs. Slipknot

Tommy Seebach vs. Metallica

Tommy Seebach vs. Marilyn Manson

Jango - simpel social radio

11. november 2008 skrevet af: Thomas Damholt
 
 
Jeg er ret begejstret for den sociale radiostation last.fm, hvor man kan få streamet musik, der minder om lige det band/den musiker, man kan li’ i “radiostationer”. Samtidig kan man se hvilke andre brugere, der kan li’ det samme og man kan på den måde inspirere og blive inspireret af hinanden. Man deles også om viden om musikere - det er nok det sted på nettet, jeg har kunnet finde flest oplysninger på meget obskure internationale navne. Man kan se hvem af de andre brugere, der skal til den sammen koncert som en selv osv. osv. osv. Muligheder og tastiness er på last.fm uendeligt…

En ting har jeg dog savnet: Nemt at kunne få spillet flere sange af samme kunstner. For det første er mange af sangene på last.fm kun 30 sekunders smagsprøver. For det andet er der ikke ret mange sange og man ryger med det samme videre til sange med andre kunstnere, der i mere eller, desværre ofte, mindre grad, ligner det man nu har valgt.

Men lige præcis det kan man på www.jango.com, som jeg er begyndt at bruge rigtigt meget. F.eks. er jeg lige nu endog meget begejstret for M.I.A.s etnotechnopop - særligt sangen Paper Planes, der bl.a. sampler The Clash, er nærmest genial, synes jeg. På Jango.com opretter jeg nu bare en M.I.A.-radiostation og kan høre et utal af sange eller, hvis jeg har lyst, f.eks. lade radiostationen spille mig sange af Ladytron eller Santogold, der jo minder en del om M.I.A. Men selvom jeg lader radiostationen køre og pludselig sidder og lytter til Death Cab for Cutie?!… er der på den side, som jeg er inde på en hurtig redning: links til et utal af M.I.A.-sange. Forfriskende simpelt og inspirerende. Jeg kan også lade mig inspirere af andre brugere, der også ka’ li’ og lytter til M.I.A. Jeg kan e-maile sange til venner, købe musikken - bl.a. som ringetone m.m.

Hm, det ville være dejligt at høre posthardcore-bandet: Blood Brothers og måske finde et par andre bands, der ligner og er næsten lige så gode…

Lån M.I.A. via bibliotek.dk

Lån Blood Brothers via bibliotek.dk