Arkiv for februar 2009

Gamle favoritbands i Netmusik.dk

25. februar 2009 skrevet af: Thomas Damholt

Bibliotekernes Netmusik: www.netmusik.dk har i efterhånden et stykke tid indeholdt rigtigt meget nyudgivet musik. Men det har knebet mere med “gamle” udgivelser. Jeg har af og til uden held tjekket om mit yndlingsrockband The Rolling Stones var til at låne gennem Netmusik.dk. Jeg prøvede igen lige før og nu dukkede stort set alle deres gode albums pludselig op.

Derfor har jeg nu lige undersøgt om andre af mine “gamle” yndlingsbands og albums - primært fra 80′erne og 90′erne - også ligger dér. Og det gør det meste faktisk:

The Rolling Stones
My Bloody Valentine
Refused
Guns n’ Roses
Sonic Youth
The Pixies
The Clash
The Jesus and Mary Chain
Gasolin
Sex Pistols
The Hellacopters
Kliché

Der er dog endnu ikke noget Fugazi eller The Beatles. Men - whauw - jeg ville ønske jeg havde ubegrænset antal lån og at jeg kunne beholde musikken….

Det glæder jeg mig til i 2009

11. februar 2009 skrevet af: Mads

Hvad har vi at glæde os til på den musikalske front i 2009?
Nogle udgivelser ligger allerede fast, og her følger min helt personlige liste over bands, som jeg forventer mig meget af i år.

Powersolo - Bloodskinbones (udkommer 23.2)
Den travle frontmand i Powersolo - Kim “Kix” Jeppesen - har fundet tid til at lave en ny plade med sin bror Bo. Han er ellers aktuel i ikke mindre end to sideprojekter, nemlig Kim and the Cinders og Gezus Chrystler. Jeg hørte Powersolos anden cd “It’s raceday…and your pussy is gut!!!” en hel del. Så fik jeg ikke rigtigt hørt 2006-udgivelsen “Egg”, men nu glæder jeg mig til at høre, hvad de nu har fundet på. Forvent en fest :o)

U2 - No line in the horizon (udkommer 2.3)
Så er veteranrockerne klar med endnu en plade. Det er efterhånden over 4 år siden, at deres seneste studiealbum “How to dismantle an atomic bomb” udkom. At dømme ud fra singleforløberen “Get on your boots” (som kan høres her), så er der dømt fræs på guitaren, men samtidigt en del eletroniske elementer.

Jens Unmack - Dagene løber som heste (udkommer 23.3)
Den tidligere Love Shop forsanger udgiver i år sit tredje soloalbum. Hvis det lever op til standarden fra de to forgående albums, så er der noget at glæde sig til. Jens Unmack melder ud, at sangene - som tidligere - handler om død og ødelæggelse :o)

Depeche Mode - Sounds of the universe (udkommer 21.4)
Når et band som Depeche Mode udkommer med nyt, er der altid grund til at spidse ører. Jeg må indrømme, at jeg ikke har hørt deres seneste udgivelser med samme intensitet som “de gamle” plader, men derfor kan de sagtens gå hen og overraske positivt med dette deres 12. studiealbum.

AC/DC koncert i Parken, 19. juni
Sidst men ikke mindst vil jeg godt have lov til at gnide salt i såret på de, for hvem det ikke lykkedes at få billetter til denne once in a lifetime-oplevelse, og sige, at jeg fik billet (ståplads!) til dette brag af en koncert. Forhåbentligt kan jeg leve højt på det resten af året!

Hvad ser du frem til i 2009 af musikalske glæder?
Skriv en kommentar.