Arkiv for juni 2009

Acca Dacca

23. juni 2009 skrevet af: Mads

AC/DC - legendarisk rockband

Jeg var så heldig at være blandt den godt ene procent af befolkningen i Danmark, der havde fået billet til årets rock n’ roll-brag, nemlig AC/DC i Parken i fredags. Meget tyder på, at det måske var sidste gang, at det legendariske rockorkester lagde vejen forbi Danmark, og sammenholdt med, at de er kendt for at levere et forrygende liveshow, så var forventningerne da temmeligt høje for mit vedkommende.

At dømme efter anmeldernes kommentarer, så var der tale om en uovertruffen oplevelse. 5-6 stjerner drysset ud over stort set alle anmeldelser. Jeg er også positivt stemt overfor fredagens koncert. Dog kan jeg ikke svinge mig helt op på de høje nagler - og jeg er i øvrigt overbevist om, at de sublime anmeldelser er skruet en tak i vejret af nostalgiske anmeldere, hvis helte endelig var kommet til landet, og som bare ikke ville skuffes.

Det sidste skal ikke forstås som et surt opstød, men af princip synes ikke, at man kan give topkarakter, hvis der er numre i bandets sæt, der halter lidt eller falder helt igennem. Og det synes jeg var tilfældet med et par af bandets udvalgte sange. De spillede 5 numre fra den seneste udgivelse “Black ice”, hvilket for så vidt var tilpas. Selvfølgelig er det de gamle klassiske numre, man som tilskuer hungrer mest efter, men når det er sagt, så indeholder det seneste udspil indtil flere glimrende sange, men desværre også et par “stinkere”. I hvet fald én af disse blev spillet, hvilket trak lidt ned.

Et andet kritikpunkt var lyden. Det er naturligvis svært at få det til at lyde godt for alle tilskuere til sådan en stadionkoncert, og vi tilskuere var da heldigvis forskånet for tordentrommer og gungrende bas. Problemet var faktisk, at vokalen var meget lav og guitaren så meget i front, at lyden ofte blev meget mudret - derfra hvor jeg stod, anyways! Jeg kender andre, der oplevede lyden som værende overraskende god.

Nå, men når alle disse men’er er fyret af, så står der trods alt et brag af en koncert tilbage :o)
Sangene var generelt godt udvalgt. Der var de obligatoriske klassikere krydret med de nyere numre, sceneshowet var stort og flot (godt med kanonsaluter, naturligvis!), og ikke mindst så virkede bandets altoverskyggende frontfigurer Angus Young og Brian Johnson veloplagte og med præcis det glimt i øjet, som AC/DCs musik skal opleves med. Det er jo ikke den store intellektuelle oplevelse at se og høre de gamle mænd trykke den af, men en uforpligtende fest med masser guitarlir og skæve smil er aldrig at foragte. Og så har jeg et evigt minde om at have set legenderne i levende live :o)

Hvis jeg absolut skal dele point ud, må det blive 4 store lyn ud af 6 mulige.
Var du også til koncerten?
Skriv meget gerne om din oplevelse her på siden.

Da jeg af ophavsretsmæssige grunde ikke kan bringe et liveklip med AC/DC her, har jeg valgt i stedet at tage følgende klip med fra en radiokonkurrence, hvor en håbefuld lytter har mere end almindeligt svært ved at stave til bandets navn!