Arkiv for marts 2011

Bøflerne brøler i den bog jeg læser

9. marts 2011 skrevet af: Peter Thygesen
Drifting to a happy place (2010)

Drifting to a happy place (2010)

I sommer var jeg som sædvanlig med familien i vores gamle hjemby, Aalborg. Byen var ramt af den store sejlskibsfestival, Tall Ship Race, og der var glade dage, godt vejr, mange mennesker og gratis koncerter med bands som Figurines, Oh No Ono, Analogik og talrige andre. En smuk aften var One-Eyed Mule på plakaten og skulle spille en friluftskoncert på havnen. Jeg vidste ikke helt præcist hvor, men bevægede mig i retning af lyden, hvoraf jeg kun kunne høre trommer og bas. ”Utrolig masse mennesker, som det ganske lille orkester kan trække”, nåede jeg lige at tænke, før jeg kunne skimte Sebastian (ja, den Sebastian!) og band oppe på en scene. Nå, hurtigt videre og rundt om hjørnet. Og dér – som forventet – One-Eyed Mule på en blokvogn foran de sædvanlige 100 publikummer. Bandet udstrålede, ligesom deres plader, en sjov blanding af afslappet ro og stram indædthed og skabte faktisk et perfekt soundtrack til det flotte scenarie med den nedgående sol bag de gamle skibes høje master. Efter koncerten var det tid til en lille snak med forsanger, Rasmus Dall, der også var mand for et bagagerumssalg af Drifting to a Happy Place. Og så var det bare hjemad på bælgmørke, men heldigvis ædruelige, grusstier med vinylskiven på cyklens bagagebærer.

Kvartetten One-Eyed Mule forsøger på Drifting to a Happy Place at udfordre den americana-genre, som de efterhånden må have følt som et snærende bånd. Det gør de paradoksalt nok med genretypiske instrumenter som guitar, gulvbas, banjo, sav og pumpeorgel. Og hvis revolutionen udebliver, må man dog sige at One-Eyed Mule formår at strække genren en anelse ved at også at bruge inspirationen fra Velvet Underground, blues, kraut-rock og rock’n’roll. Tidligere har 16 Horsepower/Woven Hand-indflydelsen været til at høre – den er man kommet ud over her. Måske er det indspilningsforholdene – en hytte langt inde i et snedækket Sverige – der har gjort sit. For generelt må man sige, at albummet er en mere afdæmpet affære end den voldsomt gode forgænger, From The Beats To The Bible.

Kan pladen i starten virke en smule skuffende, vokser den dog ved gentagne lyt. Til sidst har man en ven, der ikke trænger sig på, men som kender sin besøgstid. Skulle man nævne et par favoritter, kunne det være den tyste September Sigh, tusmørke-sangen Lullaby For Louie og den svagt jazzede og twangede Nico’s Arabesque om Marilyn, Madonna og Nico. Drifting to a Happy Place er et lille mirakel af sangskrivning og fine stemninger, og en påmindelse om at de gode ting nogle gange tager tid.

Lån Drifting to a Happy Place på NæstvedBibliotekerne

Andre anbefalelsesværdige udgivelser med gruppen:
From the Beats to the Bible (2008) – Bestil på Bibliotek.dk
Hobo in the Land of Love (2006) – Bestil på Bibliotek.dk