Arkiv for maj 2014

Within Temptation - World Tour 2014

15. maj 2014 skrevet af: Kirsten Dam Pedersen

Den 3. maj spillede Within Temptation i Heiniken Music Hall i Amsterdam - og jeg var med ;o)

Opvarmningsbandet denne gang var gruppen Delain, som blev dannet tilbage i 2002 af den tidl keyboardspiller fra Within Temptation, Martijn Westerholt og Charlotte Wessels. De spiller i samme genre som WT. Bandet gav en god koncert med masser af “headbanging” - man fik en del associationer tilbage til ungdommens koncerter, hvor langt hår var et must for bands, der spillede hård rock. Se bare her - et klip fra deres koncert:

Delain i Amsterdam

De kunne dog ikke helt måle sig med hovednavnet, men det var meget god opvarmning. Endelig var det WTs tur til at komme på scenen og meget passende, som du kan se på billedet ovenover, så var Hydra også med. Undervejs i koncerten fik de røde blinkende øjne, mens der blev vist forskellige videosekvenser i baggrunden.

Within Temptation i Amsterdam, Our Solemn Hour

Der blev naturligt nok spillet sange fra Hydra, men også mange af de gode gamle, som f.eks. Stand my ground, som virkelig fik hele salen til at rocke. Det er virkeligt helt specielt at være til en live koncert med Within Temptation, det kan jeg varmt anbefale. Det er en af de koncerter, hvor publikummet er alt andet end stereotypt, hvor der er unge, forældre og sågar bedsteforældre med. Og der er gang i den alligevel - hele tiden.

Hvorfor rammer de så stort et publikum ? De forstår at lave deres egen musik med mange musikalske finesser. Især deres rytme og harmonier er gennemførte og de formår at fange alle med deres kombination af “stille” numre og numre med gang i.

Midt i ekstra numrene kom Jack, deres 4 år gammel søn på scenen med en guitar. Det vakte stor lykke blandt publikum.

Det eneste minus ved koncerten var, at alt snak foregik på hollandsk :(

Hvis du vil opleve dem live - så kommer de faktisk til København i juni til musikfestivallen Copenhell - 12. juni kl. 21:30 går de på scenen :)

Du kan låne deres musik på biblioteket - se hvad vi har hjemme lige nu.