Ganske gratis kuldegysninger på biblioteket

29. maj 2008 skrevet af: Thomas Damholt

Jeg glæder mig til at komme på arbejde på tirsdag!

Som det måske er bekendt er der SPOT Festival i Århus næste weekend. Det er den festival, hvor den navnkundige amerikanske Rolling Stone redaktør David Fricke plejer at opdage danske navne - som tidligere eksempler på det kan nævnes Raveonettes, Under Byen og Junior Senior. Med optrædende som Dúné, Choir of Young Belivers, The Late Parade og Turboweekend i år, for bare at nævne nogle få, er det udover Roskilde Festival den festival, jeg helst vil deltage i, men af forskellige grunde er det ikke muligt for mig at tage til festival i Århus næste weekend. Men søreme om ikke 3 af kunstnerne fra SPOT Festival optræder på mit arbejde på tirsdag!

ingridolava.jpg

Overskriften for de ekslusive koncerter på 5 danske bibiblioteker, der er arrangeret i et samarbejde mellem bibliotekernes fælles musiksite Musikbibliotek.dk og SPOT Festival er “3 nye nordiske solister”.

De 3 solister er: danske Mads Langer, der havde et mindre gennembrud i 2006 med pladen Attention Please og de to up-coming norske sangerinder Susanna, der har slået sine folder i Susanna & the Magical Orchestra og Ingrid Olava, der til stor succes i Norge nyligt har udgivet debuten Juliet´s Wishes.

På myspace har enhver musiker med respekt for sig selv jo en profil med en masse sange man ganske gratis kan lytte til. Det har jeg selvfølgelig gjort med de 3 solister, og jeg må jo være ærlig og sige, at jeg synes at både Mads Langer og Susanna umiddelbart kedede mig lidt, så dem vil jeg ikke spilde mere plads på, selvom jeg nu alligevel også ser frem til at høre dem live, da de trods alt lyder meget talentfulde.

Men jeg skal så til gengæld love for at jeg er blevet glad for Ingrid Olava! På hendes myspace ligger 5 sange, der alle, for mig at se, er små hits. Det er smukke, poetiske sange i traditionel singersongwriter stil med et lille alternativt skær á la Mazzy Star, og de får Tina Dickow til at lyde som en snøvlende efterskolekorsangerinde… Nej, det mener jeg selvfølgelig ikke helt, men jeg får altså sjældent musikalske kuldegysninger af andet end hardcorepunk - og, ja så måske lige Mazzy Star - og kuldegysninger er netop hvad disse sange giver mig. I hvert fald sangen Stars, som jeg vistnok kan høre i en uendelighed hér til aften…

Tjek Ingrid Olavas myspace ud og hør og se også Only Just Begun herunder fra youtube. Og GØR så dig selv den tjeneste at komme på Næstved Hovedbibliotek på tirsdag Kl. 16 og hør Ingrid Olava for første og sidste gang ganske gratis inden David Fricke importerer hende til USA.

Læs mere om koncerterne på vores hjemmeside

En kommentar til “Ganske gratis kuldegysninger på biblioteket”

  1. UK casino freespins siger:

    Wow, that’s what I was exploring for, what a material!
    existing here at this website, thanks admin of this site.

Skriv en kommentar