Nerverne på højkant

23. oktober 2014 skrevet af: Thomas Damholt
Coveret til albummet Fun af Die Nerven

Coveret til albummet Fun af Die Nerven

Det er nok en kendt sag for rigtige musikelskere, at man sjældnere, jo ældre man bliver, får de helt særlige musikalske oplevelser, der giver gåsehud eller slår benene væk under een. Sådan er det i hvert fald for mig. Derudover har de få gange, det er sket ved en live koncert med musik, som jeg ikke har kendt inden, været helt specielle oplevelser, som jeg bærer med mig videre i livet.

En sådan oplevelse havde jeg på årets Roskilde Festival. Jeg havde læst i programmet at Die Nerven fra Stuttgart spillede en blanding af post-punk, math og støjrock og det lød på papiret for mig, som det helt rigtige mix, så jeg traskede til Pavillion Scenen lørdag aften for at tjekke dem ud. Jeg dukkede op lidt inde i koncerten og var i starten egentlig lidt skuffet, da den unge trio på scenen virkede til at være lidt i deres egen verden og der var noget ustruktureret og famlende over det musikalske udtryk.

Men som med så megen anden god musik, krævede og kræver Die Nerven en vis fordybelse for at komme ind under huden og den lørdag voksede og voksede koncerten bare på mig, så jeg ved afslutningen stod tilbage med lyst til meget mere sammen med det primært tyske publikum, der tydeligvis kendte Die Nerven og blandt andet havde medbragt stort tysk flag, som vi i front undervejs pludselig stod inde under - ret specielt og underligt passende. Die Nerven havde bestemt også lyst til mere - blandt andet ville den drengede trommeslager, der spillede i underbukser  stagedive og spurgte pænt, underligt genert, men samtidig fandenivolsk om lov, men fik et nej og gav op…

Hjemkommet fra Roskilde Festival har jeg opstøvet al den musik med Die Nerven jeg kunne komme i kontakt med. Desværre er det selvfølgelig ikke så nemt at få fat i den her tysksprogede undergrundspunkstøjrock på grammofonplade, som er det format jeg helst vil eje. Heldigvis er der en række af deres gode sange på youtube og så opdagede jeg at Roskilde Bibliotekerne sandelig har deres helt nye album Fun på CD - jubi!

Fun er, som man kan bekræftes i ved at læse tyske anmeldelser af albummet, simpelthen et moderne, sjældent postpunk/støjrock mesterværk. Alle lyde sættes skævt på den helt rigtige måde og der er så sindssygt meget nerve i fremførelsen af teksterne som jo, som den slags skal, handler om hvordan man som et følsomt menneske i umulig kamp forsøger at finde mening og ro i en voldsom fremmedgørende verden. Fx illustreret ved denne tekststump fra sangen Angst:

Ich habe Angst vor Begebenheiten
Ängste vor Situationen
Obwohl ich weiß dass diese Ängste sich überhaupt nicht lohnen
Versteckst du dich?
Oder drehst du dich weg?
In meinem Kopf spielen sich Dinge ab
Die keiner versteht, die keiner verstehen will
Ich erwarte nichts mehr

Lån Fun gennem Bibliotek.dk

5 svar til “Nerverne på højkant”

 1. max bet slot wins 4 days ago siger:

  max bet slot wins 4 days ago
  It’s very simple too find out any topic on net as compared to textbooks, as I found this paragraph at
  this website.

 2. www.tottenham24.pl siger:

  I’d like to thank you for the efforts you’ve put in penning this blog.
  I am hoping to check out the same high-grade blog posts from you in the future as
  well. In fact, your creative writing abilities has motivated me to get my own site now ;)

 3. dvd copy software for mac siger:

  Everyone loves what you guys are usually up too. This type of clever work and exposure!
  Keep up the awesome works guys I’ve incorporated you guys to
  blogroll.

 4. Maya siger:

  Tiene agua (H2O), una sustancia con unas propiedades tales que sin ella la vida
  sería imposible, tal como la conocemos.

 5. Cruz siger:

  Esto se debe a que Richard Avedon fue el fotógrafo que
  rompió con la idea de que los modelos tenían que tener
  siempre una expresión definida cargada de indiferencia.

Skriv en kommentar